Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κ. Ιγνατιάδου: «Μην αφήσετε και το κτίριο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας να καταρρεύσει όπως η ΛΑΦ Σκύδρας»


Δείτε την ανάρτηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Όχι στην κατάργηση του δικαστηρίου μας, δηλαδή του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, λένε οι δικηγόροι της Σκύδρας και του δικηγορικού συλλόγου Έδεσσας.

Οι δικηγόροι Έδεσσας αποφάσισαν καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους, επ αόριστον, διαμαρτυρόμενοι για την άδικη πρόταση κατάργησης του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, που διαλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, τη χωροταξική ανδιάρθρωση των δικαστηρίων πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Ο δικηγορικός σύλλογος Έδεσσας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ειρηνοδικείο Σκύδρας, στην οποία φυσικά ήμασταν παρόντες εγώ και οι συνεργάτες μου.

Ζητάμε απ όλους τους αρμοδίους, βουλευτές, ΚΕΔΕ, ΠΕΔΚΜ, Περιφέρεια, αντιπεριφέρεια Πέλλας, ν αγωνιστούνε μαζί μας για την δικαίωση μας και την ικανοποίηση του δίκαιου και εύλογου αιτήματος μας.

Ζητάμε από τους βουλευτές μας να υλοποιήσουν τη δημόσια διαβεβαίωση τους, περί διατήρησης του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Η περιφέρεια της Σκύδρας, δεν χρωστάει τίποτε να πληρώνει την επιλογή στήριξης άλλης περιφέρειας, η περιφέρεια πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα, λαμβάνοντας υπ όψιν όλα τα ιδιαίτερα και αντικειμενικά χαρακτηριστικά της. Όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως και τις ίδιες υποχρεώσεις, όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν παροχές και υπηρεσίες. .δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας...

Το Ειρηνοδικείο Σκύδρας, το μοναδικό ιδιόκτητο και ευπρεπές κτίριο, που αποδίδει τον δέοντα σεβασμό, κείμενο σε πόλη που αποτελεί εμπορικό, εξαγωγικό κέντρο, με τις μεγαλύτερες μεταποιητικές εγκαταστάσεις, με τις περισσότερες βιομηχανίες, βιοτεχνίες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργαστήρια, με χιλιάδες εργαζόμενους, με το τελωνείο της Πέλλας, το χημείο του κράτους, με μεγάλο όγκο δικαστικών υποθέσεων που προκύπτουν από τα παραπάνω χαρακτηριστικά του τόπου μας, με αριθμό δικηγόρων περί τους 20, όσοι δηλαδή υπάρχουν και στην Αριδαία, δεν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Είναι άκαιρη, άκυρη, άτοπη και είναι απόφαση έκθεσης για όσους την υλοποιήσουν, η μεταφορά δικαστικής ύλης και ανθρώπινου δυναμικού, δικηγόρων, δικαστών, υπαλλήλων, διαδίκων, σ έναν άθλιο χώρο, με εμφανή τα σημάδια της κατάρρευσης, δικογραφίες σε διαδρόμους, δικαστές και υπαλλήλους στριμωγμένους σε δωματιάκια, μία απαρχαιωμένη αίθουσα ακροατηρίου, εξ αιτίας της οποίας περιμένεις από το πρω'ι' μέχρι αργά το μεσημέρι να δικάσεις την υπόθεση σου.... ατελείωτες άσκοπες ώρες αναμονής... κτίριο που δεν εμπνέει και δεν αποδίδει κανένα απολύτως σεβασμό, καθώς αποτελεί το χειρότερο κτίριο σε όλη την Ελλάδα... ας παραδοθεί το δικαστικό μέγαρο Έδεσσας και μετά ξανασυζητάμε λαμβάνοντας υπ όψιν τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί τότε.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, όπως η ΛΑΦ Σκύδρας.

Υ.Γ. Όχι στην κατάργηση του Δικαστηρίου μας, φωνάζουν οι δικηγόροι! Αλλά είναι δικηγόροι και ξέρουν το νομοσχέδιο, ας μάθει απ' αυτούς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σκύδρας και ας μην προβαίνει σε άσκοπες και ανούσιες επαναλήψεις, χωρίς να λέει τίποτε...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News