Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Έδεσσα: Στα εγκαίνια της έκθεσης «Σήκω Ψυχή μου» η Θ. Τζάκρη (ΦΩΤΟ)


Στα εγκαίνια της έκθεσης «Σήκω Ψυχή μου» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η Μπίγα», στην Έδεσσα.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει την ευθύνη να είναι ο θεματοφύλακας, όχι μόνο των προοπτικών για το μέλλον της χώρας, αλλά και της συλλογικής Εθνικής μας μνήμης, η οποία αποτελεί το ιστορικό και κοινωνιολογικό υπόβαθρο της πατρίδας μας.

Η έκθεση αυτή δεν αντικατοπτρίζει ένα στερεότυπο αλυτρωτισμού, αλλά μια παρακαταθήκη της πολιτισμικής διαμόρφωσης της κοινωνίας μας.

Θεωρώ πολύ σημαντικό για όλες τις γενιές να επισκεφτούν την έκθεση για να κατανοήσουν σε βάθος τη ζωή στις χαμένες πατρίδες της Μικρας Ασίας, της Ανατολικής και Βόρειας Θράκης, της Καππαδοκίας και του Πόντου πριν το 1922 και εν συνέχεια να έρθουν σε επαφή με το τραύμα της εξόδου, αλλά και την αναγέννηση της εισόδου σε μια νέα ζωή στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό να κατακτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του μετασχηματισμού και των ζυμώσεων απο τος οποίες δημιουργήθηκε το σημερινό Ελληνικό «όλον».

Τέλος, θέλω να συγχαρώ ιδιαιτέρως τον Δήμο Έδεσσας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσεκπεντζή για την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν αυτή την σπουδαία έκθεση και μερίμνησαν ωστε να φιλοξενηθεί και να διεξαχθεί άψογα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News