Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δ. Σταμενίτης: 74,9 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη για το Φράγμα Αλμωπαίου


Προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης της με αριθμ. 4/03-01-2024 Πρόσκλησης της Δράσης 4.3.1: «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022 (Π.Α.Α. 2014 - 2022).

Επιλέξιμη δαπάνη για το Φράγμα Αλμωπαίου 74.983.000 εκ. ευρώ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και του ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης ανακοίνωσαν την έκδοση του προσωρινού πίνακα των αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης της πρόσκλησης της Δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2022.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022 (Π.Α.Α. 2014 – 2022, προέκυψε ο προσωρινός πίνακας των παραδεκτών αιτήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται το έργο κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου, με επιλέξιμη δαπάνη 74.983.000 εκ. ευρώ. Βάσει της πρόσκλησης ακολουθεί διάστημα υποβολής προσφυγών σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, μετά την εξέταση των οποίων θα προκύψει και ο οριστικός πίνακας.


Αναφορικά με την εξέλιξη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε:

«Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ υπέβαλε την αίτηση ένταξης του έργου για χρηματοδότηση από το ΠΑΑ, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και συμπεριλήφθηκε στους προσωρινούς πίνακες ως επιλέξιμο προς ένταξη.

Όπως έχουμε δεσμευθεί προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στη χρηματοδότηση του, υψηλής σημασίας, για τον Νομό Πέλλας έργου, αυτό της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου. Παράλληλά με τις διαδικασίες που αφορούν το αρδευτικό τμήμα του έργου, προχωρούν, όπως αποδεικνύεται, και αυτές της χρηματοδότησης από το ΠΑΑ του κυρίως μέρους, δηλαδή του ταμιευτήρα του Φράγματος.

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον είναι αυτό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της εξασφάλισης τους για τις ανάγκες και της πρωτογενούς παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση μας υλοποιεί πολιτικές που θα θωρακίσουν τη χώρα μας. Το έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου αναμένεται να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον εμπλουτισμό των υδάτων αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία, με ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News