Σάββατο 20 Απριλίου 2024

10 ρομαντικές ταινίες για να δεις με το άλλο σου μισό


Ένας απλός τρόπος για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το άλλο σου μισό είναι να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ και να παρακολουθήσετε ρομαντικές ταινίες.

Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 10 αγαπημένες ταινίες με ρομαντική διάθεση, ώστε να χαλαρώσετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music) είναι μιούζικαλ παραγωγής 1965, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Τζούλι Άντριους και ο Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν. Η ταινία βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου

Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου (My Best Friend’s Wedding) είναι αισθηματική κωμωδία παραγωγής 1997 σε σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κάμερον Ντίαζ και Ρούπερτ Έβερετ. Όταν ο κολλητός της Τζούλιαν, Μάικλ, της λέει ότι παντρεύεται, η ίδια συνειδητοποιεί ότι τον αγαπάει και αποφασίζει να πάει να τον βρει και να σταματήσει το γάμο.

Κάλλιο αργά παρά αργότερα

Το Κάλλιο αργά παρά αργότερα (Something’s Gotta Give) είναι μια ρομαντική κωμωδία με δραματικά στοιχεία του 2003 σε σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία της Νάνσι Μέγιερς. Πρωταγωνιστούν οι Τζακ Νίκολσον και Ντάιαν Κίτον ως επαγγελματίες που ανακαλύπτουν τον έρωτά τους ο ένας για τον άλλο αργά στη ζωή, παρόλο που είναι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Οι Κιάνου Ριβς και Αμάντα Πιτ συμπρωταγωνιστούν, με τους Φράνσις Μακντόρμαντ, Πολ Μάικλ Γκλέιζερ και Τζον Φαβρό σε δεύτερους ρόλους.

To Ημερολόγιο

Το Ημερολόγιο (The Notebook) είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 2004, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νικ Κασσαβέτης. Πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ως ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Την ιστορία τους, την αφηγείται από το παρόν ένας ηλικιωμένος άντρας (Τζέιμς Γκάρνερ) που μένει σε ένα γηροκομείο, σε μία ηλικιωμένη γυναίκα (Τζίνα Ρόουλαντς) που κατοικεί και αυτή στο ίδιο γηροκομείο.

Καζαμπλάνκα

Η Καζαμπλάνκα (Casablanca) είναι ρομαντική δραματική ταινία του 1942, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Κερτίζ, βασισμένο σε θεατρικό έργο των Μάρεϊ Μπέρνετ, Τζόαν Άλισον, με τίτλο Everybody Comes to Rick’s. Πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν και ο Πολ Χένριντ. Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπά και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.

Άγρυπνος στο Σιάτλ

Άγρυπνος στο Σιάτλ (Sleepless in Seattle) είναι αισθηματική κομεντί παραγωγής 1993. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Νόρα Έφρον και το σενάριο έγραψε η ίδια μαζί με τους Ντέιβιντ Σ. Γουόρντ και Τζεφ Αρτς. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν. Ο Σαμ έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και ο γιος του, ο Τζόνα, ανυπομονεί ο πατέρας του να βρει μια νέα συντροφιά. Ένα βράδυ μιλάει κρυφά σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τον πατέρα του, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες σε όλη την Αμερική να συγκινηθούν και να καταφτάνουν στο σπίτι τους στο Σιάτλ. Μία από αυτές τις γυναίκες είναι η Άνι, η οποία αν και αρραβωνιασμένη, κάτι την προκαλεί να γνωρίσει τον Σαμ.

Περηφάνια και προκατάληψη

Το Περηφάνια και προκατάληψη (Pride & Prejudice) είναι ρομαντικό δράμα του 2005 που σκηνοθέτησε ο Joe Wright και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Jane Austen του 1813. Η ταινία περιλαμβάνει πέντε αδερφές από μια αγγλική οικογένεια γαιοκτημόνων, καθώς ασχολούνται με θέματα γάμου, ηθικής και παρανοήσεων. Η Keira Knightley πρωταγωνιστεί ως Elizabeth Bennet, ενώ ο Matthew Macfadyen υποδύεται το ρομαντικό της ενδιαφέρον Mr Darcy.

La La Land

To La La Land είναι μουσική και ρομαντική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάμιεν Σαζέλ. Πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν μουσικό, λάτρη της τζαζ και σε μία ηθοποιό, οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες. Υπήρξε υποψήφια για 14 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι

H ταινία «Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι» (When Harry Met Sally…) είναι αισθηματική κωμωδία παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ και σε σενάριο της Νόρα Έφρον. Πρωταγωνιστούν ο Μπίλι Κρίσταλ στο ρόλο του Χάρι και η Μεγκ Ράιαν στο ρόλο της Σάλι. Η ιστορία ακολουθεί τους δύο αυτούς χαρακτήρες από τη στιγμή που γνωρίζονται λίγο πριν κάνουν ένα οδικό ταξίδι μαζί και των τυχαίων συναντήσεών τους στη Νέα Υόρκη μέσα σε δώδεκα χρόνια. Η ταινία θέτει το ερώτημα αν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι μόνο φίλοι.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Το Romeo + Juliet είναι μια ρομαντική και αστυνομική ταινία του 1996 σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο Baz Luhrmann. Είναι μια εκσυγχρονισμένη διασκευή της ομώνυμης τραγωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κλερ Ντέινς στους ομώνυμους ρόλους δύο εφήβων που ερωτεύονται, παρόλο που οι οικογένειες τους βρίσκονται σε διαφωνία.

Καλή θέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News