Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η πρόταση του Χρ. Μπάτση για την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε ομάδες εκτός Ν. Πέλλας


Χρήστος Μπάτσης: Η τοποθέτηση και πρόταση του συνδυασμού μας, για την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε ομάδες εκτός Ν. Πέλλας

Βάσει της μελέτης συντήρησης του δημοτικού σταδίου η οποία συντάχθηκε για το έτος 2024 και εκτελείται από ανάδοχο με τίτλο: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑ.02.15.6262.0001 συμπεριλαμβανομένου του πίνακα εργασιών και κόστους του γηπέδου προτείνουμε το ελάχιστο μίσθωμα ανά αγώνα στα 1000€ διότι:

A) Ανά αγώνα το γήπεδο θα χρειάζεται 2x200€=400€ κουρέματα σε συγκεκριμένο αγωνιστικό ύψος και 2x50€=100€ κυλινδρισμούς σύνολο 500€.

B) Συμπεριλαμβανομένων των κάτωθι: διαφήμιση-στιγμιότυπα-τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα και επιχορήγησης της ΠΑΕ κ.α. όπως αναγράφονται στο άρθρο 5 από τον νόμο ,θεωρούμε πως πρέπει να καταβάλλεται κατ’ελάχιστο το ποσό των 250€ ανά αγώνα προκαταβολικά.

Γ) Τέλος και αφού καλύφθηκαν τα ποσά συντήρησης του γηπέδου και συμπεριλήφθηκαν και τα έσοδα από τον νόμο στο πεδίο Α και Β που θα μπορούν να εισπραχθούν ,θεωρούμε πως εύλογο θα είναι να καταβάλλεται το ποσό των 250€ από κάθε ανώνυμη εταιρία ως έσοδο μίσθωσης στο ταμείου του δήμου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έσοδο στον ετήσιο προϋπολογισμό για την συντήρηση του γηπέδου της επόμενης χρονιάς (2025) από την δημοτική αρχή μειώνοντας τη δαπάνη των τακτικών εσόδων τα οποία προέρχονται από τους πολίτες της ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Συνοπτικά έχοντας υπόψιν τα παραπάνω προτείνουμε την αλλαγή του μισθώματος από 500€ ανά αγώνα στα 1000€ για κάθε ΠΑΕ -ανώνυμη εταιρία εκτός των συνόρων του δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ, που θα αιτείται την παραχώρηση δημοτικών εγκαταστάσεων.

Διότι, αφενός το μίσθωμα των 500€ είναι λογικό, αφετέρου όμως, με την παραπάνω πρόταση διασφαλίζουμε την σοβαρή και εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής περιουσίας από τρίτους και επενδύουμε ανταποδοτικά στις εγκαταστάσεις με στόχο την βελτίωση τους.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News