Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Πόντιος ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που διεκδικεί την επανεκλογή του - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ να χορεύει ποντιακούς χορούς στα Γιαννιτσά


Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής (31/3) περίπου 63 εκατομμύρια ψηφοφόροι, για να αναδείξουν νέους δημάρχους σε 81 πόλεις.

Στο επίκεντρο βρίσκεται όμως ένας πολιτικός, που δεν εμφανίζεται καν στα ψηφοδέλτια. Πρόκειται για τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα ηττηθεί δεύτερη φορά, έστω εμμέσως, από τον Εκρέμ Ιμάμογλου ο Ταγίπ Ερντογάν ή θα πάρει πίσω τον μητροπολιτικό δήμο, μια πόλη- σύμβολο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Τούρκους;

Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μπροστά, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, τον Ιμάμογλου. Ο Τούρκος πρόεδρος, όμως, είναι ένας πολιτικός που ζει και αναπνέει για τέτοιους είδους αναμετρήσεις, εξ ου και πρωτοστάτησε στον προεκλογικό αγώνα του Μουράτ Κουρούμ.

Στην έβδομη δεκαετία της ζωής του, ο Ερντογάν φαντάζει ακατάβλητος. Αυτό που ήθελε όλες αυτές τις εβδομάδες να αποφύγει ο Ιμάμογλου ήταν μια πόλωση της ατμόσφαιρας, όπως αυτή που συνειδητά επιχείρησε να επιβάλει στη δημόσια σφαίρα ο Ερντογάν.

Πόντιος ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ να χορεύει ποντιακούς χορούς στα Γιαννιτσά

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που διεκδικεί την επανεκλογή του, είναι γεννημένος στον Πόντο και συγκεκριμένα στην Τραπεζούντα και φαίνεται να τιμά την καταγωγή του.

Αυτό αποδεικνύεται από το ότι είναι ελληνόφωνος, μιας και γνωρίζει ποντιακά, αλλά και από το ότι γνωρίζει ποντιακούς χορούς, κάτι οποίο… φροντίζει να δείχνει.

Αυτό έκανε και σε μια επίσκεψη στα Γιαννιτσά το 2016, όπου συμμετείχε σε γλέντι και χόρεψε με την ψυχή του, ποστάροντας μάλιστα και βίντεο στο facebook, γράφοντας «χορός με Έλληνες φίλους στα Γιαννιτσά».

.

1 σχόλιο:

  1. και ο Ερντογαν είναι από τον Πόντο(Ποταμιά Ριζουντας). Δεν λέει κάτι αυτό. Το θέμα είναι από άποψη συνειδήσεως που βρίσκεται και πόσο μουσουλμάνος νιώθει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News