Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι αφήνουν 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Γιατί δεν πρέπει να τα αγγίξεις


Ακόμα και χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν επιστρατεύσει οι αετονύχηδες της Ευρώπης με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των οδηγών.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο και τρόπο ώστε να τραβήξουν την προσοχή των οδηγών και να αποσπάσουν είτε προσωπικά αντικείμενα είτε το ίδιο το όχημα, οι αετονύχηδες ανά την Ευρώπη καταφεύγουν πλέον σε ακραίες μεθοδολογίες, όπως εκείνη της τοποθέτησης χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό ότι στη θέα των χαρτονομισμάτων ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν και να μην αντιδράσουν αυθόρμητα, βγαίνοντας ενστικτωδώς από το αυτοκίνητο για να εξακριβώσουν ποιος και για ποιον λόγο τοποθέτησε ένα ή περισσότερα χαρτονομίσματα των 50, των 100 ή ακόμα και των 500 ευρώ στο παρμπρίζ.

Η κίνηση αυτή, αν και απολύτως φυσιολογική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή, οι κλέφτες βρίσκουν την ευκαιρία είτε να αρπάξουν αντικείμενα αξίας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή ακόμα να πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του εμβρόντητο.

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις αποπροσανατολισμού του οδηγού, έτσι και σε αυτήν αρκούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε οι κλέφτες να «χτυπήσουν» και να απομακρυνθούν από το σημείο πριν γίνουν αντιληπτοί.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν καταφέρει κανείς να αντιληφθεί ότι τα χαρτονομίσματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πλαστά, αυτό δεν είναι ικανό για να αποτρέψει το κακό.

Η πρακτική αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε χώρες όπως η Γαλλία, αναγκάζοντας ακόμα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές να εκδώσουν οδηγίες για το πώς μπορεί και οφείλει κανείς να αντιδράσει σε ένα τέτοιο περιστατικό ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News