Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Θ. Τζάκρη: «Ιστορικό περιστατικό συνταγματικής παραβίασης το Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια»


Θεοδώρα Τζάκρη: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελεί ιστορικό περιστατικό συνταγματικής παραβίασης που όμοιό του δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας και μια ακόμη απόδειξη της κρίσης του κράτους δικαίου

Η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων» είπε χαρακτηριστικά ότι το θέμα της αντισυνταγματικότητας του παρόντος σχεδίου νόμου είναι ένα ιστορικό περιστατικό συνταγματικής παραβίασης που όμοιό του δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας και μία ακόμη απόδειξη της κρίσης που διέρχεται το κράτος δικαίου επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Προανήγγειλε δε την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένστασης αντισυνταγματικότητας κατά του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια, κατά την συνεδρίαση της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδείξει ότι το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση, ακόμη και ως ψηφισμένος νόμος θα είναι ανίσχυρος ως αντισυνταγματικός.

Επεσήμανε δε ότι η αναφορά στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης επιχειρείται ψευδεπίγραφα μόνο και μόνο για να αντισταθμίσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η κραυγαλέα αντισυνταγματικότητα και αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά και σαφή επιχειρήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει καμία ενίσχυση και υποστήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου ούτε με το παρόν νομοσχέδιο.

 

14 σχόλια:

  1. Τώρα σοβαρά Θόδωρα; Σε ποιον αιώνα ζητε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' εκείνον που δε θα χρειάζεται να λάβει υπέρογκα δάνεια η οικογένεια για να στείλει τα παιδιά της στο Πανεπιστήμιο. Αλλά το πρόβλημα σας δεν είναι αυτό και μόνο αυτό. Το πρόβλημα σας είναι ότι μπορεί ακόμα και το παιδί του αγρότη και του οικοδόμου να σπουδάσει δίπλα σ' αυτό του γιατρού και του επιχειρηματία. Η κοινωνική κινητικότητα είναι που σας κάνει να βγάζετε σπυριά

      Διαγραφή
    2. ποια κινητικοτητα για τους κνιτες μιλας; ειστε θλιβερη μειοψηφια καλη μου, οσο και να χτυπιεσε αυτο θα γινει, ξεκινα λοιπον εκεινο το θλιβερο συνθημα και ασε εμας να ελπιζουμε.

      Διαγραφή
  2. Θεοδώρα, ο Βενιζέλος, ο Αλιβιζατος, ο Μανιτακης, κορυφαίοι συνταγματολογοι, άλλα λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και είπε η Θεοδώρα σήμερα, σιγά μη έρθει το Χάρβαρντ εδώ, Ε τότε αφού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...θα σκέφτηκε ας λέμε και καμιά Μαλ..... Να περνάει η ωρα

      Διαγραφή
  4. Ενώ τεκνοθεσια γαμοι ομοφυλοφιλων κλπ ολα συνταγματικά. Βασικά κινείστε πάντα κατά το συμφέρον κ Θεοδώρα. ΠΑΣΟΚ Σύριζα, Κασσελακης(μόνο αριστερός δεν ειναι) θα σας δούμε οσονούπω και στη ΝΔ αν δεν τα πάτε καλά στις ευρωεκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την κόρη που της στέλνεις ? Σε ποιο σχολείο πήγε ? τι είναι αυτά που λες .Η καταγωγή του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι της δικτατορίας , είπε ο Πιερακάκης . Θεοδώρα ακούς !!
    Το έχεις διαβάσει φαντάζομαι δε σε ξεφεύγει τίποτε εσένα .
    Τωρα ποιον κοροιδεύεις , τον εαυτό σου η τον κόσμο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι παντως σε αυτόν,που ζητε με η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θλιβερη μειοψηφια, θα περασει ο νομος και θα επιλεγουμε πανεπιστημιο με δικα μας λεφτα στην πολη που θελουμε και οπως εμεις θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η αριστερόστροφη ιδεολιψία ειναι ψύχωση, οι χανούμισσες των ισλ@μιστων εισβολέων σε παραλήρημα, αλλο κολουμπια και αλλο πανεπισ Λαμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε αγαπητή Θεοδώρα είναι δυνατόν εν έτη 2024 κόμμα να λέγετε ριζοσπαστική αριστερά; Εσύ Μπάμπη τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο ποτε οι αποφασεις της βουλης ειναι υπερανω του νομου του συνταγματος? Μηπως τα δωρα του Μητσοτακη σας τυφλωσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News