Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Με αγρότες από την Πέλλα συναντήθηκε ο ΥφΑΑΤ Δ. Σταμενίτης: «Είμαστε εδώ, με αστείρευτη θέληση για διάλογο, για να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις»


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη, με αγρότες της Πέλλας.

Ο κ. Σταμενίτης τους δέχτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα και συζήτησε μαζί τους όλα τα αιτήματά τους, ενώ μετέφερε για άλλη μια φορά τη θέση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί ανοικτούς διαύλους διαλόγου, συνεννόηση και συναινετική διάθεση.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Σταμενίτης, "με ανοιχτές πόρτες, ανοιχτά αυτιά, αστείρευτη θέληση για διάλογο και συνεννόηση είμαστε εδώ, για να βρούμε, από κοινού με τους παραγωγούς, ρεαλιστικές λύσεις".

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες μας και προς διάψευση των κινδυνολόγων, οι πληρωμές θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας που προβλέπει το πόρισμα και σε μια εφάπαξ πληρωμή, όπως ακριβώς συμβαίνει επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 4,5 χρόνια. Πρόκειται για πρώτο κύμα πληρωμής και αφορά τα πορίσματα που έχουν κοινοποιηθεί.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός αναφέρει τα εξής: "Με συνέπεια και μεθοδικότητα εργαζόμαστε ώστε ο ΕΛΓΑ να μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους παραγωγούς. Μάλιστα, σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αναλυτικά τον σχεδιασμό μας για τον Νέο ΕΛΓΑ, ο οποίος στοχεύουμε να είναι μέσα στο 2024 νόμος του Κράτους".




 

1 σχόλιο:

  1. Για να μην ψαχνει ο υπουργος για τις λυσεις τα προβληματα των αγροτων ειναι δυ﨨κοστος παραγωγης και διαθεσει αγροτικων προιοντων ! Αλαγει τροπου αρδευσεις,καταργησει των γεωτρησεων ! Αρδευσει μονο απο ταμιευτηρες σε χαραδρες απο φραγματα! μειωσει κοστους παραγωγης 50%!Διαθεσει αγροτικων προιοντων μεσο γραφειων μανατζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News