Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Πέλλας: Σύσκεψη για το έργο άρδευσης του Φράγματος Αλμωπαίου (ΦΩΤΟ)


Δείτε την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Πέλλας Νίκου Δόντση:

Ως γνωστό, μετά την έγκριση της Διϋπουργικής για το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου, εντάχθηκε μέσω ΣΔΙΤ η μελέτη χρηματοδότησης, κατασκευής και η τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και του υπουργείου Αργοτικης Ανάπτυξης.

Το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου είναι το δεύτερο μέρος του συνολικού έργου και για το Δήμο Πέλλας αφορά το αρδευτικό δίκτυο των κοινοτήτων: Γαλατάδες, Καρυώτισσα, Παλαίφυτο, Δροσερό, Γυψοχώρι, Τριφύλλι, Άγιος Λουκάς, Άγιος Γεώργιος και ένα τμήμα της άρδευσης των Εσωβάλτων. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο μεγάλης σημασίας και για τον Δήμο Πέλλας, καθώς θα προστατεύσει τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα το περιβάλλον, αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και πρόκειται να αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση γίνονται σημαντικά βήματα για το ξεκίνημα της κατασκευής ενός τεράστιου έργου, του φράγματος Αλμωπαίου καθώς και των αρδευτικών έργων που το συνοδεύουν, ένα έργο ώριμο και πολύ σημαντικό συνολικά για την Π.Ε. Πέλλας και ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια.



 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News