Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2023 στην Αριδαία - Η πρωτοφανής ολιγωρία της Διοίκησης Χρ. Μπάτση


Όταν ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης αναφέρεται συχνά στην προίκα που άφησε η δική του Διοίκηση στη σημερινή, το μυαλό όλων των πολιτών πηγαίνει σε έργα που άφησε παρακαταθήκη, για τα οποία δούλεψε και προσπάθησε για να τα εξασφαλίσει. Κανείς δεν φανταζόταν, ότι αυτή η προίκα θα είναι ένα Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο σφραγισμένο, με ένα έργο εκατομμυρίων χαμένο.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερα έρχονται στο φως για την... πολυδιαφημισμένη προίκα της Διοίκησης Μπάτση. Καθημερινά, αποκαλύπτονται οι "καυτές πατάτες" που έχει να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή, με πολλές περιπτώσεις να είναι εξόφθαλμες και να εξοργίζουν την κοινή γνώμη.

Μία απ' αυτές τις "καυτές πατάτες" φαίνεται πως αφορά στις αποζημιώσεις για τις πληγέντες κατοικίες από τις πλημμύρες που έπληξαν την Αριδαία τον Ιανουάριο του 2023. Το Aridaia News θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες για τους λόγους που καθυστερούν οι αποζημιώσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Νίκο Παρούτογλου, η απάντηση που λάβαμε μας εξέπληξε με τον χειρότερο τρόπο.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παρούτογλου, μία από τις πρώτες ενέργειες που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν να στείλει επιστολή στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής για να ενημερωθεί για τις σχετικές αποζημιώσεις. Ωστόσο, μόλις πριν λίγες μέρες, έλαβε μια απάντηση που σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί. Το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας απορρίπτεται, καθώς έπρεπε να είχε σταλεί εντός εξαμήνου από τη φυσική καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, η προηγούμενη Διοίκηση αρκέστηκε σε ένα αίτημα που έστειλε στην Περιφέρεια, η οποία όμως είναι αρμόδια μόνο για τα καταστήματα που επλήγησαν. Για τις κατοικίες είναι υπεύθυνος ο Δήμος, ο οποίος όφειλε να είχε στείλει εγκαίρως και εντός εξαμήνου το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο.

Ο κ. Παρούτογλου σημείωσε ότι προχωρά χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανατραπεί αυτή η απόφαση, ενώ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που θα δοθούν για αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη.

8 σχόλια:

  1. Υπάρχει και ο εισαγγελέας αλλιώς θα την πληρώσεις εσύ φίλε Νίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως τι θα την πληρώσει;; Τι ήταν όταν έγιναν αυτά;; Δεν φέρει καμία ευθύνη.

      Διαγραφή
  2. Η ανικανότητα και η βλακεια δεν διώκοντα ποινικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χειρότερος και πιο ανίδεος δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από την Αλμωπία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ζούμε και δεν πάμε να πνιγούμε λέω εγώ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξηγήσεις πολιτισμένα και διαφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά δεν το μαθατε;και για τις πλημυρες στη Θεσσαλία ο Μπάτσης φτάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News