Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας στο Δημαρχείο Έδεσσας (ΦΩΤΟ)


Δήλωση του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή:

Είχα τη χαρά εντός της εβδομάδας που διανύσαμε να δεχθώ στο Δημαρχείο τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους δασκάλους των 4ης, 5ης και 6ης τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας.

Οι μικροί μαθητές φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αργύρη Μπόγια για τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσομοίωση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας, αφού έλαβαν τον ρόλο του Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ. και του δημοτικού συμβούλου, συζήτησαν θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τις σχολικές υποδομές, έκαναν τις τοποθετήσεις τους, ψήφισαν και έλαβαν αποφάσεις.

Μετά τη σύντομη αυτή γνωριμία με τις διαδικασίες ενός Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήσαμε για πολλά ακόμα θέματα.

Οι μικροί μαθητές μου έθεσαν ερωτήματα που αφορούσαν το σχολείο τους, την καθημερινότητά τους, τις παιδικές χαρές, τα αδέσποτα, την οδοποιία, κ.λπ., κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις απορίες και μου παρέδωσαν επιστολές με τα αιτήματά τους.

Όλα τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για τα θέματα τόσο του σχολείου τους, όσο και των χωριών τους.

Με εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους και με τις καίριες ερωτήσεις τους, όντας όλα τους ανήσυχα πνεύματα, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τον τίτλο της εφημερίδας «Ανήσυχα Μολύβια», που εκδίδουν σε συνεργασία με τους δασκάλους τους.

Συγχαρητήρια στους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών. Τους ευχαριστώ για την μοναδική αυτή επίσκεψη και με ανυπομονησία θα περιμένω τις επισκέψεις όλων των σχολείων του Δήμου μας!

Η προσέγγιση και εξοικείωση των μαθητών και γενικότερα των νέων με το Δήμο είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα ώστε η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση να αφορά στο μέλλον το σύνολο των πολιτών!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News