Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας με την Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισαβετ Τσιγαρίδα (ΦΩΤΟ)


Συνάντηση εργασίας με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πελλας κ. Ελισαβετ Τσιγαριδα είχε ο Δήμαρχος Πελλας Στάθης Φουντουκιδης σήμερα το μεσημέρι.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ανάδειξης των μνημείων της Πελλας, καθώς και των Οθωμανικων μνημείων της πόλης των Γιαννιτσών, για τα οποία θα δωθει μάχη με τον χρόνο για την διάσωση πολλών εξ αυτών αφού βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω στατικότητας.


Στο περιθώριο της συνάντησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του Μαυσωλείου του Ισκεντερ Μπέη από την Εθνική Τράπεζα στο υπουργείο πολιτισμού, για το οποίο θα δρομολογηθούν οι μελέτες αποκατάστασης στην αρχική του μορφή, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο.

Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των χωρών περιμετρικά των οθωμανικών μνημείων της πόλης, ώστε να είναι εμφανές το στίγμα τους μέσα στην πόλη έως ότου βρεθούν οι τρόποι της ανάδειξης και αξιοποίησης αυτών των μνημείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News