Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Agrotica αποφάσισαν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας


Την απόφαση να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους πήραν οι αγρότες στη συνάντηση των αγροτικών συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες κατά τη σύσκεψή τους, αποφάσισαν να «ζεστάνουν» τα τρακτέρ τους και να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 26 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, στόχος και σκοπός είναι η κάθοδος τον τρακτέρ στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκειας της έκθεσης, Agrotica. Η 30ή Agrotica θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους αγροτικούς συλλόγους που συμμετείχαν: Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Χαλκηδόνας, Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας, Αγροτικός Σύλλογος Χαλκιδικής, Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς, Αγροτικός Σύλλογος Σερρών, Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, Σύλλογος Παιονίας Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η νέα ΚΑΠ, οι αποζημιώσεις, το κόστος παραγωγής αλλά και ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.

Οπως όλα δείχνουν, οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους. Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, που συντονίζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση πολύμορφων και συντονισμένων κινητοποιήσεων το δεύτερο 15ήμερο του Γενάρη.

Το σύνθημα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις δίνεται από τη Θεσσαλία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου καλεί τους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα αγροτικά τους μηχανήματα την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου και να συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου την Τρίτη 16 Γενάρη. Στην μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο θα πάρουν μέρος και οι αγρότες του Αλμυρού θα πραγματοποιήσουν μηχανoκίνητη πορεία στον Βόλο. Στον προσανατολισμό των Θεσσαλών αγροτών βρίσκεται επίσης η πραγματοποίηση πανθεσσαλικής σύσκεψης μέχρι την Τετάρτη, με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα.

Τρακτέρ έχουν βγει στην πλατεία Επανομής Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες μέρες θα βγουν τρακτέρ και σε άλλα χωριά με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα συντονίζονται οι αγρότες και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Αυτό που απαιτούν είναι να στηριχτεί το εισόδημά τους που υπέστη βαρύτατο πλήγμα, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, που πολλές φορές δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και των μεγάλων περικοπών της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

1 σχόλιο:

  1. Ο αυγενακης είναι ο υπουργός; Αυτός κατέστρεψε το ποδόσφαιρο θα λύσει αγροτικά προβλήματα; Ο ποιο αποτυχημένος υπουργός, μόνο ο σταμενιτης αν κάνει κάτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News