Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Αλμωπίας: Ψηφίστηκε ομόφωνα ο «μεταβατικός» προϋπολογισμός του 2024 - Ν. Παρούτογλου: «Ήρθε η ώρα για μεγάλες αποφάσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει την ιδιαιτερότητα ότι ξεκίνησε να καταρτίζεται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνει πλήρως το όραμα και τις προτεραιότητες της σημερινής Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου στην εισήγησή του, τόνισε ότι η κατάρτιση του προϋπολογισμού θα πρέπει να ξεκινάει πολύ νωρίτερα, δηλαδή τον Ιούλιο, ώστε μέχρι τέλη Νοεμβρίου να είναι έτοιμος ώστε στις αρχές του έτους να λειτουργεί ο Δήμος όπως πρέπει.

Και πρόσθεσε ο κ. Παρούτογλου: «Το πολύ λυπηρό για τον προϋπολογισμό αυτό, είναι πως η πρώτη εικόνα του όταν καταρτίστηκε, είχε ένα έλλειμα περίπου στα 4.800.000 ευρώ, που σημαίνει ότι για να μπορέσει να ισοσκελιστεί θα έπρεπε να πετσοκοπούν πάρα πολλές δαπάνες».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το Δήμο μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υπηρεσία της άρδευσης, η οποία δημιουργεί στο Δήμο κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο έλλειμα. Όπως τόνισε, «αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι σωστό να επιβαρύνεται ο Δήμος και στο τέλος να μη μπορεί να προσφέρει τίποτα στους πολίτες. Γι’ αυτό, θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να το συζητήσουμε αυτό το θέμα με ειλικρίνεια. Ήρθε η ώρα για μεγάλες αποφάσεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

Και συνέχισε ο κ. Παρούτογλου: «Είμαστε έξω από τις ανάγκες του πολίτη, όταν τα έργα του τεχνικού προγράμματος δεν υλοποιούνται μέσα στη χρονιά που προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποδίδουμε στην κοινωνία αυτό που πρέπει».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είναι ένας προϋπολογισμός μεταβατικός. Αφού εγκριθεί σήμερα, από την επόμενη ημέρα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση για τις 28 Φεβρουαρίου και εκεί θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, την πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε μέσα στο 2024, στο μέτρο που μπορούμε».

Δείτε στο βίντεο του AridaiaNewsTV ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News