Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Οι προτεραιότητες και τα πρόσωπα της νέας Διοίκησης - Ποιοι «παίζουν» για την Προεδρία του Δ.Σ., ποιοι θα αναλάβουν τις Αντιδημαρχίες και τα Λουτρά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα οι διαβουλεύσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου, για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού σχήματος που θα διοικήσει το Δήμο.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και θα έρθει αντιμέτωπη από την πρώτη μέρα με σημαντικές τομές και προκλήσεις που αφορούν συνολικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ειδικά στο Δήμο Αλμωπίας. Οι καταργήσεις των νομικών προσώπων, αλλά και οι εξελίξεις που αφορούν στις ΔΕΥΑ, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα, τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση.

Έτσι, ο κ. Παρούτογλου κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να είναι έτοιμος να κρατήσει μαζί με τους συνεργάτες του τα ηνία του Δήμου Αλμωπίας και να προχωρήσει από νωρίς την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις

Εκ των πραγμάτων, πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Στο πρόγραμμά του ο συνδυασμός του νέου Δημάρχου έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών και των υποδομών καθαριότητας, τη βελτίωση της ανακύκλωσης σε όλα τα ρεύματα, με ταυτόχρονη εκπαίδευση των πολιτών και πιλοτικά προγράμματα, την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα για βελτιωμένη ορατότητα και χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο δεσμεύτηκε και είναι πραγματικά απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων μέσα στην πόλη Αριδαίας αλλά και εντός των οικισμών του Δήμου.

Παράλληλα, ο κ. Παρούτογλου, έρχεται με την φιλοδοξία να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Έτσι, έχει ως άμεσο στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα έργα που βρίσκονται σε αναμονή ετών, την οριστική λύση για το κολυμβητήριο με την άμεση επικαιροποίηση της μελέτης, δημιουργία οικονομικού πλάνου και ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τη δημιουργική αξιοποίηση του χώρου στο Δασάκι, ώστε να αποτελέσει ένα χώρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, περιπάτου και αναψυχής, τη σύνταξη μοντέλου εμπορικής αξιοποίησης της Λαϊκής Αγοράς με ταυτόχρονη χρηματοδότηση για την αξιοποίησή της, την αναζήτηση τελικής λύσης για το χώρο του Διοικητηρίου - Άσπρη Αποθήκη και την εκπόνηση συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό να δοθούν οριστικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αριδαίας.

Ταυτόχρονα, ψηλά στις προτεραιότητες βρίσκεται η στήριξη του αγροτικού κόσμου, μέσα από παρεμβάσεις όπως η αξιοποίηση ελεύθερων υδάτων με σκοπό την μείωση των τελών άρδευσης, η δημιουργία δικτύου έξυπνων αισθητήρων για την παρακολούθηση του δικτύου άρδευσης, η βελτίωση των υποδομών για τη δημιουργία αγροτικής πολιτικής με ανάπτυξη ενός κέντρου αγροτικής ανάπτυξης με συμβουλευτικές και υποστηρικτικές δράσεις για τους αγρότες και τα προϊόντα τους.

Τέλος, η δημιουργία συνολικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης με νέους τομείς δράσεων που θα καταστήσουν το Δήμο Αλμωπίας πρωταγωνιστή, είναι μία απ’ τις κεντρικές δεσμεύσεις του κ. Παρούτογλου. Στο όραμά του συγκαταλέγεται, η στρατηγική ανάπτυξη της Λουτρόπολης με αλλαγή του μοντέλου Διοίκησης, η δημιουργία πλέγματος δράσεων για την αξιοποίηση του εναλλακτικού τουρισμού και η στήριξη της τρίτης ηλικίας με πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα από Κέντρα Απασχόλησης και δράσεις αρωγούς για την υγεία.


Τα ονόματα της νέας Διοίκησης

Όλο αυτό το διάστημα, ο νέος Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τους συνεργάτες του, ώστε να καταλήξει για «τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις». Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως ο προγραμματισμός του προβλέπει τρεις «ανασχηματισμούς» κατά τη διάρκεια της πενταετίας.

Φυσικά, οι χειρισμοί του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν επιθυμεί πραγματικά να καταφέρει να φέρει εις πέρας το -κατά γενική ομολογία- απαιτητικό πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί. Ανάλογη σοβαρότητα χρειάζεται από όλους όσοι επιθυμούν να διαχειριστούν τις τύχες του Δήμου Αλμωπίας.

Οι πληροφορίες για την ονοματολογία έρχονται με το… σταγονόμετρο, καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που θα κρίνουν την τελική σύνθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aridaia News υπάρχουν κάποιες σκέψεις για κάποιες νευραλγικές θέσεις, χωρίς να έχει «κλειδώσει» τίποτα μέχρι στιγμής.

Ένα αξίωμα το οποίο θα απασχολήσει εκ του πρωτοκόλλου το νέο Δήμαρχο από την πρώτη μέρα, είναι αυτό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτή τη θέση, τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή είναι δύο: Ο Πέτρος Τσαρκνιάς, ο οποίος είναι μέλος και του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και ο Ανέστης Δοβλέτης, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος.

Οι Αντιδημαρχίες θα είναι πλέον 9 (7 έμμισθες και 2 άμισθες), καθώς καταργούνται η ΔΗΚΕΑ και οι Σχολικές Επιτροπές. Πολύ κοντά στην κρίσιμη Αντιδημαρχία Οικονομικών, βρίσκεται η νεοεκλεγείσα Όλγα Ολλανδέζου, το όνομα της οποίας έχει ακουστεί και για την Προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών. Για τα Λουτρά, ισχυρές πιθανότητες έχει και ο Πέτρος Τζέκος. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ρευστά.

Είναι βέβαιο, ότι το επόμενο διάστημα, θα είναι διάστημα διαβουλεύσεων και επαφών, μέχρι τις τελικές αποφάσεις, για έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που σίγουρα έχει δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες, το μαρτυρά άλλωστε και η εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Ευχής έργον, να καταφέρει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, για την πρόοδο του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News