Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

«Ζήσε τη στιγμή» | Του Κωνσταντίνου Τσόρμπα


Είμαστε η γενιά που έζησε και διένυσε (ακόμα διανύουμε, ας μη γελιόμαστε) μια οικονομική κρίση, είδαμε γρίπες και νόσους που δεν είχαν ξανά εμφανιστεί, ζήσαμε μια πανδημία όπου πέρα από πολυάριθμες ανθρώπινες απώλειες, έφερε διχασμό και δυσπιστία σε πολλούς ανθρώπους.

Τα φαίνομαι βίας και εγκληματικότητας αυξήθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς, οι χωρισμοί ζευγαριών και η ενδοοικογενειακή βία είναι μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας και σχεδόν (δυστυχώς) έχουμε αποκτήσει ανοσία.

Οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε κρίση, η ανθρώπινη αναμέτρηση κρίνεται στη στιγμή!

Διαβάζω άρθρα σχετικά με το πόσο ζει ο άνθρωπος την στιγμή!

Πραγματικά σκέφτομαι, ζούμε, νιώθουμε, αισθανόμαστε, δεχόμαστε ερεθίσματα, δίνουμε συναισθήματα και αγάπη;;;

Και ενώ έχουμε επιστρέψει σε μια after - covid εποχή, στην "κανονικότητα", δεν πιστεύω πως είναι τίποτα ίδιο με πριν!

Άνθρωποι με υποψίες και δεύτερες σκέψεις, άνθρωποι που την στιγμή που "διασκεδάζουμε" είμαστε μπροστά σε μια οθόνη και είτε επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους είτε καταγράφουμε την στιγμή... Για να την δούμε πότε, να επιστρέψουμε σε εκείνη τι στιγμή που (δεν) ζήσαμε;

Ποιος είναι τελικά ο λόγος που πηγαίνουμε σε event, clubs και εκδηλώσεις;

Ίσως το κείμενο των Martin E. P. Seligman and John Tierney που δημοσιεύθηκε στo New York Times με τίτλο "We Aren’t Built to Live in the Moment - Δεν είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε την στιγμή" μας δώσει την απάντηση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) - (Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Στο παραπάνω κείμενο υποστηρίζεται οτι το ανθρώπινο είδος περισσότερο σε κάθε του στιγμή προετοιμάζεται για το μέλλον πάρα ζει τη στιγμή και το συμβάν. Υποστηρίζεται επίσης ότι αυτό είναι που μας ξεχωρίζει και από την υπόλοιπη ζωή στον πλανήτη.

-Άραγε αυτό είναι κάτι που λειτουργεί προνοητικά ή μας γεμίζει στρες και αβεβαιότητα;

-Αξίζει να το διαβάσεις!

Καλές και χαρούμενες γιορτές, γεμάτες από υγεία και δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάτε!

Τσόρμπας Κωνσταντίνος

Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Απόδοση κειμένου στα ελληνικά: (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

3 σχόλια:

  1. Θέλουμε να σε διαβάζουμε συχνότερα, μας έλειψες!!! Χρόνια πολλά, καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές γιορτές και χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News