Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Δημόσιο: Σχέδιο για δάνεια – express σε δημοσίους υπαλλήλους μετά τον Ιούνιο του 2024


Δάνεια – express σε μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου εξετάζει να δώσει μετά τον Ιούνιο του 2024 το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr.

Συγκεκριμένα, το ΜΤΠΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας θα επανεξετάσει το ζήτημα των χρηματικών διευκολύνσεων στα μέλη του (δάνεια και προεξοφλήσεις) από τον Ιούνιο του 2024, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της Ψηφιακής Αναβάθμισης του Ταμείου μέσω ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει τη δημιουργία εφαρμογής για την χορήγηση και παρακολούθηση των διευκολύνσεων σε εργαζόμενους στο δημόσιο.

Η οποία απόφαση θα ληφθεί πάντοτε εντός των οικονομικών και λειτουργικών δυνατοτήτων του Ταμείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πιο αναλυτικά, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – στο οποίο είναι ασφαλισμένοι κοντά στους 300.000 μόνιμους διοικητικούς δημοσίους υπαλλήλους- εξετάζει τη δυνατότητα καταβολής δανείου στο ύψος ακόμη των τριών μικτών μισθών κάθε υπαλλήλου.

Δεδομένου ότι ο μέσος μικτός μισθός στο δημόσιο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ περίπου, το δάνειο το οποίο θα καταβάλλει το ΜΤΠΥ θα φτάνει κατά μέσο όρο έως και τα 6.000 ευρώ.

Όσον αφορά την αποπληρωμή του δανείου από μέρους όποιου υπαλλήλου το λάβει, θα γίνεται σε έως 36 έντοκες δόσεις – παρακρατήσεις επί του μισθού όποιου εργαζομένου λάβει το δάνειο, δηλαδή σε έως 3 έτη.

Έτσι για παράδειγμα μόνιμος διοικητικός υπάλληλος με μικτό μισθό 2.000 ευρώ, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση από το ΜΤΠΥ και το Υπουργείο Εργασίας μετά τον Ιούνιο του 2024, θα μπορεί να λάβει δάνειο ύψους 6.000 ευρώ.

Θα μπορεί να το εξοφλήσει σε 36 μηνιαίες δόσεις (δηλαδή σε 3 έτη) των 166 ευρώ (συν τον τόκο, ο οποίος -με βάση τα υφιστάμενα δεδομενα- ανέρχεται σε 4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News