Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη


Συνάντηση με επίκεντρο την εφαρμογή του νόμου 5024/2023 για τα διακατεχομενα, είχε τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενιτης με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της εκκίνησης λειτουργίας της πλατφόρμας που θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στη διαδικασία τακτοποίησης του ακινήτου τους, που ανήκει στις κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος για τα διακατεχόμενα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις του νόμου προκειμένου να αυτό να γίνει περισσότερο λειτουργικός.

Ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι δεδομένου πως πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας νομοθέτημα, που σχεδίασε και ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας λύση σε ένα  μεγάλο κοινωνικό ζήτημα δεκαετιών, είναι σημαντικό γρήγορα να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, ώστε το χρονικό ορόσημο της αρχής του νέου έτους για το άνοιγμα της πλατφόρμας να μην χρειαστεί να παραταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News