Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Έρχεται ρύθμιση για τους ασφαλισμένους των μικρών τουριστικών καταλυμάτων»


Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για το θέμα της ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων έως 10 δωματίων, το οποίο έχει προκύψει λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της δημόσιας διοίκησης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Ειδικότερα, πρόκειται για ζήτημα της αναδρομικής χρέωσης εισφορών ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες για την εφαρμογή νόμου του 2016  με τον οποίο υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ως ελεύθεροι επαγγελματίες (π. ΟΑΕΕ).

Το ζήτημα της καθυστέρησης ενημέρωσης έχει δημιουργήσει μεγάλες οφειλές στους επαγγελματίες του κλάδου, που καλούνται να πληρώσουν αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν λάβει από τα τοπικά καταστήματα του ΕΦΚΑ βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον τ. ΟΑΕΕ, γεγονός που δημιούργησε πλάνη στους ασφαλισμένους. Το θέμα αφορά πλήθος επαγγελματιών της περιοχής Λουτρών Αλμωπίας.

Ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι το ζήτημα έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Τσακλόγλου, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προωθείται λύση του ζητήματος και το οποίο αναμένεται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, οπότε και θα δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων και ενδεχόμενων παρατηρήσεων επι της προτεινόμενης διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News