Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Θ. Τζάκρη: Μαρτύρησε και ο Τσίπρας πριν τον Κασσελάκη - Πολιτική αυτοκτονία να μη γίνουν οι διαγραφές


Χειμαρρώδης όπως συνηθίζει, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ -και εκ του πυρήνα της νέας ηγετικής ομάδας στην Κουμουνδούρου- Θεοδώρα Τζάκρη κατακεραύνωσε τους διαφωνούντες στο κόμμα, χαρακτήρισε μονόδρομο τη διαγραφή τους (σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε, θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία του Στέφανου Κασσελάκη) και υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον νέο πρόεδρο, κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης από ορισμένους που θέλουν να «να κάνουν το κόμμα καλοκαιρινό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση να το κάνουν “καλοκαιρινό” το κόμμα» επέμεινε η Θεοδώρα Τζάκρη, αν και όπως σημείωσε «υπάρχουν άνθρωποι που τους στήριξαν [τους διαφωνούντες] και δεν συμμερίζονται την άποψη περί κατεδάφισης της Κουμουνδούρου και του κόμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για «συγκεκριμένες φωνές που απηχούν την φωνή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για ευρύτερο σχέδιο το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι υλοποιείται με στρατηγικά βήματα αλλά οι προειλημμένες στρατηγικές αποφάσεις είναι ορατές».

Και αναφερόμενη ειδικά στον συνονόματό της, Θοδωρή Δρίτσα (ο οποίος έκρινε ότι μόνη λύση στον αλληλοσπαραγμό θα ήταν να ιδρύσει άλλο, νέο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης), σχολίασε σε δηκτικό ύφος:

«Είναι κρίμα που ο συνονόματος Θοδωρής Δρίτσας έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την 16χρονη βουλευτική και υπουργική θητεία και επέλεξε το γκροτέσκο πολιτικό φινάλε για τον ίδιο. Το “να φύγει ο πρόεδρος” έχει να ειπωθεί από το 1975 στο ΠΑΣΟΚ όταν έφυγε η Δημοκρατική Αμυνα»!

Οσο για τα περιθώρια που μένουν να συνυπάρξουν όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τζάκρη απάντησε ότι «είναι ασύμπτωτοι οι στόχοι με τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν διάλυση και με τα ερείπια να δημιουργήσουν τη δική τους γωνία της αριστερής θαλπωρής».

«Εμείς θέλουμε να βγάλουμε την εικόνα συντεταγμένου κόμματος και όχι ενός κόμματος τσίρκο. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό είναι αυτή εικόνα κόμματος εξουσίας;» αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας στον αντίποδα πως από την πρώτη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης «ήταν μόνο ενωτικός». «Τους έδωσε θέσεις εξουσίας και δεν τις δέχθηκαν. Τους έτεινε χείρα φιλίας και την αρνούνται. Πριν μαρτυρήσει ο κ. Κασσελάκης μαρτύρησε και ο κ. Τσίπρας που πέρασε δύσκολες στιγμές», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά της, σε μια απόπειρα παραλληλισμού μεταξύ πρώην και νυν προέδρου.

Και στο ερώτημα αν πρέπει να προχωρήσουν οι διαγραφές, απάντησε καταφατικά χωρίς αστερίσκους, αντιπαρερχόμενη φωνές όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ζητούν ως πρώτο βήμα να ανακληθούν οι παραπομπές των τεσσάρων:

«Πρέπει να προχωρήσουν και χωρίς δισταγμό γιατί αυτό που επιδιώκεται είναι μια συστημική προσπάθεια που νομίζω ‘οτι αυτές οι φωνές των αγανακτισμένων αγωνιστών όσο πάμε προς την Κεντρική Επιτροπή θα πληθαίνουν. Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης που υλοποιείται με μικρά στρατηγικά βήματα», υποστηριξε η κυρία Τζάκρη και επέμεινε λέγοντας:

«Θα είναι λάθος να μην γίνουν διαγραφές. Θεωρώ ότι το να σταθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπου που έχουν πάρει την απόφαση “γαια πυρί μιχθήτω” θα είναι πολιτική αυτοκτονία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η φθοροποιός περίοδος γιατί ισοδυναμεί με αυτοκτονικό ιδεασμό».

«Εδώ -τόνισε- υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και σχέδιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλου του πανελληνίου. Δεν ξέρω πώς μπορεί ο κ Κασσελάκης να το αποσοβήσει αν και το έκανε με γενναίο και γαλαντόμο τρόπο».

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι «πριν από κάποιους μήνες με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας διαγράφηκαν στελέχη που ήταν υποψήφια με αντίπαλα ψηφοδέλτια» και κανείς τότε δεν μίλησε, χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» τη «μερική ευαισθησία με τη διαδικασία». «Αποδεικνύεται -είπε- ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο ταχύτητες στελεχών, οι πατρίκιοι και οι πληβείοι».

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της Pulse (που έδειξε νέα αιμορραγία για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ) , η Θεοδώρα Τζάκη δήλωσε πως «αποτυπώνει την εικόνα του τελευταίου μήνα στο κόμμα». Δεν υπήρξε ούτε ώρα χάριτος», παρατήρσε, αποδίδοντας την υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτούς που επιφύλαξαν την εσωστρέφεια».

«Μια εικόνα αλληλοσπαραγμού βοηθάει μια εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;», διερωτήθηκε εκ νέου και κλείνοντας, θέλησε να επαναλάβει ότι ο νέος πρόεδρος είναι μακράς πνοής και το αν τηρεί τις υποσχέσεις του, θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Κανείς ωστόσο, σημείωσε, δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν για να βάζει ορόσημα, το συνέδριο, τις ευρωεκλογές κτλ….

3 σχόλια:

  1. Θεοδώρα κατέβα από το καλάμι γιατί είναι το πιο ατίθασο άλογο. Θα πέσεις και θα τσακιστεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο πιο κατανοητά,φυσιολογικά και αυτονόητα,αυτά που είπε η Κα Τζάκρη.Αραγε,σε ποιο κόμμα του πλανητη θα ξυφουλκουσε κάποιος κατά της ηγεσίας σκαιοτατα και δεν θα διαγραφόταν;Μπράβο Κα Τζακρη για την πολιτική ευθύτητα του λόγου σας.Και το πιο παράξενο;βγήκε ο Άδωνης,να δηλώσει συμπόνια και αγάπη στους υπό διαγραφή.Τυχαιο άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News