Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Αλλαγές στον στρατό: Μαζί με τη θητεία, δώρο το δίπλωμα τεχνικού


Από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου 2024 η ενεργοποίηση του προγράμματος "Θητεία-Ευκαιρία" για τους στρατευσίμους.

Στόχος του προγράμματος "Θητεία ευκαιρία"-για την παροχή πιστοποιητικού στους νέους κατά τη διάρκεια της θητείας τους που θα αξιοποιείται στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία- "είναι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του 2024 να μπορούν να παρέχονται όλες αυτές οι δεξιότητες, μέσα από τα κέντρα δια βίου μάθησης του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Επίσης ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου για την ένταξη πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, το Πεντάγωνο, στο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Ηλέκτρα», που θα αφορά συνολικά 73 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό "την εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τα οποία βεβαίως θα αξιοποιηθούν για την άμυνα της πατρίδας μας".

Για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο δήλωσε ότι "παρά το γεγονός ότι, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε καμία απώλεια πολεμικού υλικού, σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι εικόνες δεν περιποιούν τιμή. Είναι βέβαιον ότι όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω".

Τέλος για τη θητεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης Στεφάνου Κασσελάκη ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα εξής:"Δεν έχω καμία ενημέρωση. Να δούμε κατ΄ αρχάς αν θα υπηρετήσει το ελάχιστο της θητείας του με βάση και τη νομοθετική πρόβλεψη, τις 20 ημέρες ή τους έξι μήνες όπως προβλέπεται. Να διευκρινίσω πως, αν επιλέξει τον ελάχιστο χρόνο στράτευσης, δηλαδή την βασική εκπαίδευση, σημαίνει ότι θα υπηρετήσει μόνο σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Στην περίπτωση που επιλέξει να υπηρετήσει παραπάνω από 20 ημέρες τότε ανάλογα με το που θα καταταγεί από το επιτελείο μπορεί να υπηρετήσει και στην παραμεθόριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News