Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Εκσυγχρονίζουμε τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας»


Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων για την αναβάθμιση και ανακατασκευή των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε οκτώ νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων και των ΤΕΠ των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης:

«Με την υπογραφή των συμβάσεων για την ανακαίνιση των ΤΕΠ στα Νοσοκομεία του Νομού μας (Γιαννιτσών και Έδεσσας), δρομολογείται ακόμα μια δέσμευση μας, η οποία διεκδικήθηκε και σχεδιάστηκε από την 3 η ΥΠΕ κατά την προηγούμενη θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα μέρος των πρωτοβουλιών που έχουν προγραμματιστεί από το Υπουργείο Υγείας με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δομών υγείας της περιοχής μας αλλά και συνολικά της χώρας. Η αναβάθμιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών θα προκύψει από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ όπως έχω γνωστοποιήσει και σε προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις μου αναμένονται και παρεμβάσεις σε άλλα τμήματα των Νοσοκομείων.

Έχω τονίσει ότι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας είναι η αναβάθμιση συνολικά του τοπικού συστήματός υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε καλύτερη και ποιοτικότερη φροντίδα σε όλους τους πολίτες του Νομού Πέλλας».

Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή των ΤΕΠ των Νοσοκομείων της Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα». Τα νέα ΤΕΠ προβλέπεται ότι θα παραδοθούν σε έναν χρόνο.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News