Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Πάνος Λάμπρου σε Θεοδώρα Τζάκρη: «Διαγραφή των συντρόφων σημαίνει διαγραφή της Αριστεράς»


Στη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είπε ότι οι διαγραφές των στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό, απάντησε ο Πάνος Λάμπρου, εκ των κορυφαίων στελεχών της Ομπρέλας.

Συγκεκριμένα, η Θεοδώρα Τζάκρη είχε πει μιλώντας στην τηλεόραση για το θέμα των διαγραφών: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας» τόνισε, και πρόσθεσε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μέλη δύο ταχυτήτων, που το βλέπουμε καθημερινά».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη να τις χαρακτηρίζει αυταρχικές και εμπρηστικές.

Σήμερα, ο Πάνος Λάμπρου θέλησε να απαντήσει και εκείνος στη Θεοδώρα Τζάκρη με ανάρτησή του στα social media

 Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η διαγραφή των τεσσάρων, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα, «είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η Αριστερά και η πορεία όλων αυτών των χρόνων».

Γράφει ο Πάνος Λάμπρου, απαντώντας στη Θεοδώρα Τζάκρη:

«Η ενότητα ενός πολιτικού χώρου δεν μπορεί να περιορίζεται στην έκκληση ή την ευχή, γιατί η υπόθεση της ενότητας είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία και έχει να κάνει με θέσεις, απόψεις και ασφαλώς συνθέσεις.

Ίσως, γι' αυτό άλλωστε, η Θ. Τζάκρη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε ότι οι διαγραφές των τεσσάρων πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό!!! Διαφορετικά, είπε, θα είναι αυτοκτονία….

Καταλαβαίνει, λοιπόν, η Θ. Τζάκρη αυτό το απλό που έχουμε τονίσει. Η ενότητα δεν μπορεί παρά να υπάρξει στο έδαφος της Αριστεράς. Ασφαλώς, το καταλαβαίνει από την ανάποδη. Γιατί πράγματι, πολλές και πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011 - 2015. Αντίθετα νιώθουμε υπερηφάνεια….

Όπως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ, για πεθαμένα λικέρ, ούτε φυσικά την απόλυτη απουσία της… ηγεσίας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα…

Να πω ότι είναι αυτονόητη η υπεράσπιση και η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας. Γιατί, τυχόν διαγραφή των συντρόφων ή πολιτική αποδοκιμασία τους από την Κεντρική Επιτροπή, είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η ίδια η Αριστερά και η πορεία όλων αυτών των χρόνων.

Η Αριστερά, αυτή η ανανεωτική, οικολογική, ριζοσπαστική, φεμινιστική, κινηματική, είναι υπόθεση ζωής. Και αυτή την πορεία, με όλες τις αντιφάσεις ή τα λάθη της -και τα δικά μας λάθη-, ουδείς μπορεί να τη διαγράψει».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News