Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Κυρανάκη, με τον οποίο συζήτησαν για τα επίκαιρα ζητήματα ψηφιοποίησης του Κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών που πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν την Πέλλα σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον κ. Κυρανάκη την κατάσταση στην Πέλλα για τις υπηρεσίες υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως τα Κτηματολογικά Γραφεία κ.α. και ενημερώθηκε πως ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την βελτίωση των εργασιών.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημερώθηκα για τις επικείμενες αλλαγές που αφορούν την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα, σύντομα θα μπει σε λειτουργία ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου ο οποίος θα διευκολύνει τις συναλλαγές σε μεγάλο βαθμό τόσο για τους συμβολαιογράφους όσο και τους πολίτες.

Τέλος, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του Ψηφιακού Βοηθού που θα συμβάλλει στην ευκολότερη συνδιαλλαγή με τις διαδικτυακές υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Το κράτος ψηφιοποιείται και βελτιώνεται. Μειώνεται σταδιακά η γραφειοκρατία και τα δύσκολα γραφειοκρατικά ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Από την πλευρά μου, σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσω τα τρέχοντα θέματα της περιοχής μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας μέσω της τεχνολογίας».

3 σχόλια:

 1. Ευτυχώς έγινε η συνάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λέει ο Λάκης: Το κράτος ψηφιοποιείται και βελτιώνεται. Μειώνεται σταδιακά η γραφειοκρατία και τα δύσκολα γραφειοκρατικά ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Από την πλευρά μου, σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσω τα τρέχοντα θέματα της περιοχής μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας μέσω της τεχνολογίας.......
  Εσένα Λάκη τι σε νοιάζ σκοτωθκες στη δουλεια και θελς ψηφοποιηση για να δουλεφς λιγοτερου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λακη ερχεσε απο Θεσσαλονικη μεχρι Γιαννιτσά ανετα; τόσα χρόνια ενα δρόμο δεν μπορούν να φτιάξουν οι αχρηστοι; εσυ φυσικα δεν φταίς αλλα επιτέλους κάντε κάτι, οι προηγούμενοι μόνο λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News