Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Κλήρωση βιβλίων από το Δήμο Σκύδρας (ΦΩΤΟ)


Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, η κλήρωση βιβλίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2023», έναν εκπαιδευτικό – πολιτιστικό θεσμό που σκοπό έχει τη διάδοση και την προαγωγή του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2023» είναι αφιερωμένη στο δάσκαλο και λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Γιαννόπουλου: Πρόδρομος, Δήμου Τριφυλίας, Μεσσηνίας 1921 – Σκύδρα 1962) κι εντάσσεται στο περίγραμμα της ανάδειξης και προαγωγής του έργου του.

Όσοι έλαβαν μέρος κλήθηκαν να γράψουν σ΄ένα λευκό χαρτί, που θεωρήθηκε ως λαχνός, τη φράση: «Αγάπα τη ζωή, τη χαρά της ζωής, της δίχως φόβο ζωής» που είναι παρμένη από το μνημειώδες έργο του Όμηρου Πέλλα «ΣΤΑΛΑΓΚ VI C – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ», (Στάλαγκ στα γερμανικά σημαίνει στρατόπεδο). Ένα βιβλίο στ΄ οποίο περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα βίωσε κατά το διάστημα της ομηρίας και της κράτησής του στα στρατόπεδα του ναζιστικού Άξονα, το 1944-45.

Η κλήρωση έγινε με την παρουσία της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου, του Προέδρου του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Αθανάσιου Γίτσα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Κυριακής Τσιφλίδου, της Προέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννας Βέργου, των Δημοτικών Συμβούλων Χαράλαμπου Γεραντίδη και Μιχάλη Μέγα, του Προέδρου της Σκύδρας Θεόδωρου Αντωνιάδη, της Συμπαραστάτριας του Δημότη και της Επιχείρησης Σοφίας Σαμαρτζίδου και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πέλλας – Ημαθίας Παύλου Περπερίδη.

Δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 336 άτομα και κληρώθηκαν 56 βιβλία στα οποία συμπεριλαμβάνονταν κι εκδόσεις τοπικών συγγραφέων. Η ενημέρωση για τ΄αποτελέσματα της κλήρωσης και για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων θα γίνεται τις επόμενες ημέρες από τ΄αρμόδια στελέχη του Δήμου: την Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας), τηλ.:2381351960, ηλεκτρονική διεύθυνση: librarysk@skydra.gov.gr και τον Δημήτρη Αλεξανδρίδη (Δημαρχείο), τηλ.2381351802, ηλεκτρονική διεύθυνση: gra.dimarxou@skydra.gov.gr


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης κλήρωσης των βιβλίων δήλωσε τα εξής:

«Με την πρωτοβουλία μας αυτή αλλά κι άλλες δράσεις αποδεικνύουμε το διαρκές κι αυξανόμενο ενδιαφέρον μας για την παιδεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Τα βιβλία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη κι ανοίγουν νέους πνευματικούς ορίζοντες για όλους. Με την υλοποίηση της «ΣΚΥ-ΔΡΑσης για το βιβλίο 2023» συνδυάσαμε την προαγωγή της φιλοαναγνωσίας με την τιμή κι ανάδειξη του έργου του δάσκαλου και λογοτέχνη Όμηρου Πέλλα.

Ευχαριστώ τους συμμετέχοντας στη σημερινή εκδήλωση, τους συντελεστές της δράσης, όλους όσοι δήλωσαν συμμετοχή, όλους όσοι πρόσφεραν βιβλία και τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της δράσης. Εύχομαι σ΄όλους υγεία και ευημερία. Συνεχίζουμε το έργο μας εμπλουτίζοντάς το με νέες δράσεις και συνεργασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News