Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

«Καμία αναστολή χειρουργείων στο Νοσοκομείο Έδεσσας, απλά η μια αναισθησιολόγος είναι σε αναρρωτική άδεια», η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας


Θεοδώρα Τζάκρη: «Η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους στην Επίκαιρη Ερώτηση μου: Καμία αναστολή χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας, απλά η μια αναισθησιολόγος είναι σε αναρρωτική άδεια»

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2023, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Πέλλας και Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρας Τζάκρη σχετικά με τη «Διακοπή διενέργειας τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας», όπου η Βουλευτής προσπάθησε να μεταφέρει τις συνθήκες απόλυτης διάλυσης των δημόσιων υγειονομικών δομών στην Πέλλα λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, συνθήκες επικίνδυνες για τους πολίτες της περιοχής.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε κίνητρα, προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και ισχυρή χρηματοδότηση του ΕΣΥ προκειμένου οι προκηρύξεις για προσλήψεις να μην αποβαίνουν άγονες. Ωστόσο όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επαρκής στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας αλλά η τοποθέτηση κομματικών φίλων στις υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις και η δημιουργία ιατρικού προσωπικού πολλών ταχυτήτων με το πρόγραμμα επαναπατρισμού ιατρών από Κύπρο και Μ. Βρετανία (με μισθούς μέχρι και 150.000€/ έτος και μειωμένη φορολογία). Ανέφερε δε, ότι δεν είναι λύσεις οι εμβαλωματικές πρακτικές που ακολουθούνται με μετακινήσεις ιατρών από και προς άλλες μονάδες υγείας στην λογική των «εντέλεσθαι» και ο κανιβαλισμός του ενός νοσοκομείου προς όφελος του άλλου για προσωρινή κάλυψη αναγκών, που στην οδηγούν σε υποβάθμιση και ακύρωση ενός γενικού νοσοκομείου όπως αυτό της Έδεσσας.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, ο Υφυπουργός κ. Θεμιστοκλέους δεν απάντησε σε κανένα ζήτημα από αυτά που έθεσε η κ. Τζάκρη και κυρίως δεν απάντησε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να στελεχώσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Περιοριζόμενος σε μια «ξύλινη σύγκριση» για το τι συνέβαινε το 2019 σε σχέση με σήμερα σημείωσε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Έδεσσας είναι πολύ καλύτερη σήμερα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι καμία αναστολή χειρουργείων δεν συμβαίνει στο νοσοκομείο της Έδεσσας και ότι απλά η μια εκ των τριών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου που λείπει είναι σε αναρρωτική άδεια!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News