Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Καρότο και Μαστίγιο - Τα παραπολιτικά της Αλμωπίας


- Μήπως γνωρίζετε ποιος Δημοτικός Σύμβουλος γνωρίζει εδώ και καιρό ποια Αντιδημαρχία θα έχει στο νέο Διοικητικό σχήμα; Πάντως την ίδια θέση καλοβλέπει και άλλο πρόσωπο της νέας Δημοτικής Αρχής. Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχει γίνει η ορκωμοσία...

- Σειρά επαφών με Υπουργούς καθώς επίσης και με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες έχει ο Νίκος Παρούτογλου αυτό το διάστημα. Όλες αυτές οι επαφές αποσκοπούν στην ετοιμότητα διοίκησης που θα πρέπει να έχει η νέα Δημοτική Αρχή. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος δεν άφησε να πάει χαμένο αυτό το διάστημα, παρότι δεν έχει αναλάβει ακόμα επίσημα τα καθήκοντά του και αυτό μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει.

- Την ίδια στιγμή και ενώ δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, πολλοί είναι αυτοί που... ονειρεύονται τον εαυτό τους υποψήφιο Δήμαρχο. Βέβαια, πέντε χρόνια είναι αυτά και είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι απ' αυτούς θα έχουν... ξυπνήσει απ' το όνειρο μέχρι το 2028 που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

- Από τα πρόσωπα που Διοίκησαν τις δύο τελευταίες τετραετίες, θα απαρτίζεται η αντιπολίτευση του Δήμου Αλμωπίας κατά τη νέα Δημοτική Περίοδο. Δύο πρώην Δήμαρχοι, ο Χρήστος Μπάτσης (2019-2023) και ο Δημήτρης Μπίνος (2014-2019) θα είναι οι επικεφαλείς των δύο συνδυασμών της μειοψηφίας, οι οποίοι μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους τους θα μπορούν να συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην επόμενη Διοίκηση.

- Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Εξαπλατάνου, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας. Μια κίνηση συμβολική, για την ισόρροπη ανάπτυξη και της ανατολικής Αλμωπίας. Από κάποιους σχολιάστηκε θετικά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι εκτός πρωτοκόλλου. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη κατά την παραγωγή έργου. Εκεί βρίσκεται η ουσία, αν και κάθε συμβολισμός είναι ευπρόσδεκτος και έχει τη σημασία του.

- Και για να κλείσουμε με κάτι ευχάριστο, ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα... συνάντηση με τον Βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο και τη σύζυγό του. Όλα αυτά κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, όπου τα Λουτρά συμμετείχαν σε μια διεθνή τουριστική έκθεση. Ελπίζουμε να μην τον προσκάλεσε αυτή την περίοδο στα Λουτρά, γιατι θα βρει την μεγάλη εξωτερική πισίνα εκτός λειτουργίας. Λέτε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχή, ο απερχόμενος Δήμαρχος να δεχτεί ανάλογη κριτική σαν εκείνη που είχε ασκήσει ο ίδιος στον προκάτοχό του, όταν τον κατηγορούσε -άδικα όπως αποδείχτηκε από την ίστορία- ότι ήταν υπεύθυνος επειδή κινδύνευσαν να κλείσουν τα Λουτρά; Καμιά φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News