Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Χάρης Θεοχάρης: «Έκτακτο βοήθημα στο τέλος του χρόνου αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός»


Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους ελεύθερους επαγγελματίες μίλησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στο MEGA. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο βοήθημα στους πολίτες, στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Δεν είναι σκληρό το νομοσχέδιο, ίσα ίσα είναι ζυγισμένο, μετρημένο, ήπιο, αναλογικό και αποτελεσματικό. Επικεντρώνουμε στα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά φέρνει και μια σειρά από διατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή», είπε, αρχικά, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

«Η φοροδιαφυγή, από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία από τις 3 – 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτής της τετραετίας. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας».

Όπως είπε ο ίδιος: «Αυτήν την στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις. Καθ’ όλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δεν θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δε μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, στη φορολογία των ζευγαριών θα λαμβάνετε υπ’ όψιν και το οικογενειακό εισόδημα.

«(…) Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και θα τα εξετάσουμε ώστε να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά, εύλογα, να πει ότι είχε λιγότερο εισόδημα».

Έκτακτο βοήθημα τέλος του χρόνου αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

«Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες, στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News