Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Θ. Τζάκρη: «Καταψηφίζουμε την κομματικοποίηση του κράτους από τον κ. Μητσοτάκη» (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις», χαρακτήρισε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ως μια επιχείρηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης να μετατοπίσει το σημείο προσοχής από την αποδεδειγμένη κατάρρευση του επιτελικού κράτους και τις τραγικές συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Υπογράμμισε ότι το μεγάλο επίδικο είναι η υποστελέχωση του κράτους που επηρεάζει τραγικά τις ζωές των πολιτών και όχι η νομιμοποίηση της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών» σε υψηλές δημόσιες θέσεις με υπέρογκους μισθούς. Σχολίασε με αρνητικό τρόπο το οριζόντιο τεκμαρτό των 10.920 ευρώ το χρόνο που προωθεί η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης από την μια λόγω της συνεχιζόμενης μη ρύθμισης των χρεών και από την άλλη λόγω της άγριας οριζόντιας και άδικης φορολόγησής τους επειδή το κράτος είναι ανίκανο να συλλάβει την πραγματική και μεγάλη φοροδιαφυγή προστατεύοντας τα «δικά του παιδιά».

Επί της ουσίας του συζητούμενου νομοσχεδίου ανέφερε ότι επιδιώκεται η ρύθμιση ενός τομέα που δεν γνωρίζουμε το μέγεθός του. Σημείωσε ότι η διαδικασία στο σύνολό της είναι μια οπισθοδρόμηση σε λογικές πλήρους κομματικής κυριαρχίας, καλυμμένης με ένα πέπλο εκσυγχρονισμού με μια αντίστοιχη πληθωρική ρητορική και μπόλικο τικ-τοκ.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι αριστεία σημαίνει «ότι όλες οι διαδικασίες επιλογής των Διοικήσεων του Δημοσίου πρέπει να περάσουν στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Απαραίτητη είναι και η εφαρμογή της κοινωνικής και πολιτικής λογοδοσίας που θα συμπληρώνεται από τον «κοινωνικό έλεγχο» με ομάδες πολιτών, δομημένα ερωτηματολόγια  και διαφορετικές κατηγορίες stakeholders».

.

4 σχόλια:

  1. Αχ βρε Θόδωρα δεν τραβάει το αλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον δεν ξέρετε τι αντιπολίτευση να κάνετε, απ' εδώ το πιάνετε απ' εκεί το πιάνετε και η κατρακύλα δεν τελειωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΣΤΙΧΑ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ) ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News