Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Βορίδης: «Θα παραιτηθώ αν ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ή την τεκνοθεσία ομοφύλων»


Την αντίθεσή του σε τυχόν ρυθμίσεις που θα έρθουν για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Και, καθώς οι δημοσιογράφοι της πρωινής εκπομπής του Open επέμεναν για το ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους υπουργούς και το αν θα παραιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση, εκείνος απάντησε ότι σε θέμα συνειδήσεως δεν μπορεί να κάνει πίσω και ότι δεν θα μπορέσει να ψηφίσει τον νόμο.

Ο διάλογος του Μάκη Βορίδη με τους δημοσιογράφους είχε ως εξής:

- Δημοσιογράφος: Θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο η ρύθμιση για τον γάμο των ομοφύλων;

- Μάκης Βορίδης: Είναι στην κρίση του πρωθυπουργού.

- Δημοσιογράφος: Το πρόβλημα είναι η τεκνοθεσία ή ο γάμος;

- Μάκης Βορίδης: Είναι θέματα και τα δύο, είμαι αντίθετος και στα δύο.

- Δημοσιογράφος: Αν αρθεί το θέμα της τεκνοθεσίας αλλά μόνο γάμος;

- Μάκης Βορίδης: Αυτή τη στιγμή για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων συντρόφων-συζύγων υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξισώνει πλήρως τις νομικές συνέπειες του γάμου. Αναφέρθηκε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός που αφορά τη ζητήματα της οικογένειας, και επομένως σε περίπτωση μη νομοθετήσεως δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και στην εσωτερική τάξη το ζήτημα αυτό. 

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν, απάντησε ναι, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ενώ πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός έχει εξηγήσει ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

- Μάκης Βορίδης: Είναι ένα ζήτημα στο οποίο η επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός είναι να επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να εκφραστούν κατά συνείδηση.

- Δημοσιογράφος: Αν τεθεί ζήτημα για τους υπουργούς;

- Μάκης Βορίδης: Δεν το ξέρω, αλλά νομίζω και στους υπουργούς (σ.σ.: θα επιτραπεί να εκφραστούν κατά συνείδηση). Υπάρχει αυτή η κατεύθυνση...

- Δημοσιογράφος: Θα παραιτηθείτε αν δεν ισχύει για υπουργούς;

- Μάκης Βορίδης: Στα ζητήματα συνειδήσεως δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει "πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό", εγώ δεν μπορώ να το κάνω.

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου Άρχοντα ΒΟΡΙΔΗ, να δούμε τι θα κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News