Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης στο BBC: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, σκεφτείτε να κόβαμε τη Μόνα Λίζα»


Συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα Γλυπτά τα Παρθενώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

Μάλιστα, παρέθεσε ένα παράδειγμα με τη Μόνα Λίζα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του. «Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε κάνει την πρόοδο που θα θέλαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά έχω υπομονή και θα επιμείνω σε αυτές τις συζητήσεις», πρόσθεσε, ενώ όταν του αναφέρθηκε ότι ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είναι θετικός στην επιστροφή των Γλυπτών, είπε: «Θα τον συναντήσω και αυτόν και τον πρωθυπουργό αύριο και θα σας πω μετά».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News