Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ο Λαός μας, με πρωτοπόρα, όπως και τότε τη νεολαία μας, γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στη χούντα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του αντιδικτατορικού αγώνα του Λαού μας. Ταυτόχρονα καταχωρείται ως ένα σπουδαίο κεφάλαιο της νεότερης, σύγχρονης ιστορίας μας.

Η 17 Νοεμβρίου 1973 είναι πλέον μια ιστορική ημερομηνία, βαθιά χαραγμένη στη δημοκρατική συνείδηση κάθε πολίτη. Κάθε πολίτη που τιμά την ιστορία του, που σέβεται τ΄ανθρώπινα δικαιώματα, που αγωνίζεται για τη διαφύλαξη και την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου, της υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας απέναντι σε κάθε εσωτερική ή εξωτερική απειλή και κίνδυνο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε τη δική της συμβολή στην πτώση του απριλιανού πραξικοπήματος, στην επάνοδο και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά την αυτοθυσία της νεολαίας μας, δεν αρκεί να λέμε ότι ζούμε σε συνθήκες Δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας. Δεν αρκεί να πραγματοποιούμε τιμητικές εκδηλώσεις. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, να εφησυχάζουμε αλλά να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα, εγρήγορση, κινητοποίηση και διεκδίκηση.

Αγώνα για την προστασία και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και συνεκτικότητας, της κοινωνική ειρήνης κι ανάπτυξης, του κράτους πρόνοιας κι ομοψυχίας.

Αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, την απάλειψη του διχαστικού λόγου και πράξης, την αποφυγή της τοξικότητας και της διχόνοιας.

Αγώνα για ένα κράτος, για μια κοινωνία ενισχυμένης δημοκρατίας, μακριά από ακρότητες, λαϊκισμούς και δημαγωγίες, όπου κανείς να μην νιώθει αβοήθητος, περιθωριοποιημένος κι αδικημένος.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», το νόημα και η παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα του Λαού εμπνέει και καθοδηγεί την υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε ανθρώπου, κάθε λαού να ζει, να συνυπάρχει και να προοδεύει σε συνθήκες ελευθερίας, αξιοπρέπειας, ευημερίας κι αλληλοστήριξης κι όχι φτωχοποίησης κι ελεημοσύνης. Το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινής ωφέλειας, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στην εργασία, στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στον αλληλοσεβασμό μέσα σε μια παγκόσμια κοινωνία ανεξάρτητων κι αλληλέγγυων λαών.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

1 σχόλιο:

  1. Ναι Κατερίνα μου. Δημοκρατία που δεν κλείνει το ρήμα προσφέρω, υπηρετώ, αλλά βολεύομαι σε όλους τους χρόνους.
    Και δεν αναφέρομαι σε σένα. Ξέρεις που είναι σήμερα το ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ; Πάντως όχι κοντά στον λαό, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη. Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News