Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Επιτέλους φθινόπωρο, λένε οι μετεωρολόγοι - Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες


Ο Οκτώβριος ήταν αρκετά ζεστός μήνας, χωρίς δείγματα φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα ζεστές προβλέπονται και οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Το σκηνικό του καιρού, ωστόσο, από το Σάββατο αναμένεται να αλλάξει.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία, που ακόμη κινείται σε υψηλά επίπεδα, θα πέσει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα ξεκινήσουν και οι πρώτες βροχές.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σήμερα γράφει: «Επιτέλους φθινόπωρο»! Και σημειώνει: «Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ήμερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την ερχόμενη Κυριακή και προειδοποιεί για οργανωμένη κακοκαιρία με έναν καιρό τύπου Π από την Πέμπτη.

«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” - δηλαδή, αν το παρατηρήσουμε, σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π, που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα».

Ωστόσο, το πέρασμά της θα είναι σύντομο, με τη θερμοκρασία να μην επηρεάζεται και να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το κύμα θα κρατήσει ένα 24ωρο και από Παρασκευή θα έχουμε βελτίωση.

Από την Κυριακή περιμένουμε μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία.

«Θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες καταιγίδες. Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά, και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News