Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το καλοκαιρινό φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο


Το καλοκαίρι έφτασε και μια από τις αγαπημένες συνήθειες είναι η κατανάλωση καρπουζιού που βοηθά μάλιστα όσους δεν πίνουν νερό καθώς περιέχει νερό σε ποσοστό 92% γεγονός που το καθιστά ιδανική λύση ενυδάτωσης του οργανισμού.

Όμως τα οφέλη του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου δεν σταματούν εδώ καθώς χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει, του αποδίδεται αντικαρκινική δράση. Το λυκοπένιο είναι καροτενοειδές που χαρίζει το κόκκινο χρώμα στη ντομάτα, το καρπούζι, το ροζ γκρέιπφρουτ και τη γουάβα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες δίνοντας του αντικαρκινικές δράσεις.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία η πρόσληψη λυκοπένιου μπορεί να συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου όπως του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει θεωρείται ότι συμβάλλουν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση εμφάνισης καταρράκτη, βοηθούν σε μια ισορροπημένη διοατροφή ενώ επίσης έχει πλούσια περιεκτικότητά σε βιταμίνη C υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα στη μάχη του κατά των μικροβίων και των λοιμώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News