Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Αριδαία: Προβλήματα με την ψήφο με ψηφιακή ταυτότητα καταγράφονται σε εκλογικά τμήματα


Συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη μικρή του κόρη Δάφνη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα επιδεικνύοντας την ταυτότητά του μέσω του gov.gr wallet, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο.

Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ για την ψηφιακή ταυτότητα

Διευκρινίσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν και μέσω της επίδειξης της ψηφιακής τους ταυτότητας από την εφαρμογή Gov.gr wallet.

Στην περίπτωση αυτή οι επιλογές είναι δυο:

- Να πατήσει κανείς το κουμπί quick scan και να επιδείξει τον κωδικό QR στον δικαστικό αντιπρόσωπο,

- Να πατήσει κανείς το κουμπί «Προβολή QR κωδικού» και μετά την επίδειξη του κωδικού QR στο δικαστικό αντιπρόσωπο να δώσει και τον πρόσθετο κωδικό που θα έχει λάβει μέσω της εφαρμογής.

Και οι δυο επιλογές είναι ισοδύναμες ως προς την εκλογική διαδικασία, με την πρώτη να θεωρείται ευκολότερη.

Προβλήματα με την ψήφο με ψηφιακή ταυτότητα στην Αλμωπία

Αρκετά προβλήματα καταγράφονται σε επίπεδο Π.Ε. Πέλλας αλλά και Αλμωπίας, σε σχέση με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με την επίδηξη ψηφιακής ταυτότητας.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση συμπολίτη μας:



 

3 σχόλια:

  1. Και πολυ καλα σου ειπαν,ακουσε κι ψηφιακη ταυτότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπεις η μαγκιά....κλ.....κι εξάτμιση δεν έχουν όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα από το νόμο να προσκομίσει ηλεκτρονική ταυτότητα θα έπρεπε να έχει εξυπηρετηθεί αυτό που έγινε δείχνει ότι είμαστε πολλά χρόνια πίσω από την υποτιθέμενη ψηφιακή διακυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News