Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς - Ο διάλογος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Ο κ.Ιωάννης Σαρμάς ο 19ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής. Θα παραδώσει στον κ. Σαρμά έναν μπλε φάκελο και μια επιστολή στην οποία θα περιέχονται οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:


Κυριάκος Μητσοτάκης:
Σας υποδέχομαι στο μέγαρο Μαξίμου και θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα με τον απολογισμό της προεδρίας της κυβέρνησης. Ένα σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Καταδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει την λειτουργία της κρατικής μηχανής. Παρότι θα είναι σύντομος ο χρόνος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει πλήρη εικόνα όπως όλοι οι κανόνες του κράτους επιβάλλουν. Θα είμαι στην διάθεσή σας.

Ιωάννης Σαρμάς: Η κυβέρνηση θα έχει όλες τις εξουσίες μέχρι να έρθει εδώ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός που θα υποδείξει η λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές και να έρθει ο δικαιούχος σε αυτό το κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News