Κυριακή 28 Μαΐου 2023

570 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης - Τέλεση μνημοσύνου από τις Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας


Συμπληρώνονται αύριο 570 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που σήμανε το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την αρχή θρύλων και δοξασιών.

Η Ιστορική και Λαογραφική Εστία Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» πραγματοποιήσε εκδήλωση μνήμης και τέλεση μνημοσύνου στον Ι.Ν. Αγιων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.

Στα ιστορικά στοιχεία της ημέρας αναφέρθηκε η Φιλόλογος Ιστορικός Ολυμπία Χρ. Χουρσόγλου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News