Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Κατηγορούν το ΥΠΑΑΤ για «μαγείρεμα» στα de minimis


Σε επιστολή του ο Ενιαίος σύλλογος αγροτών Νάουσας καταγγέλει πως στα de minimis υπήρξε ασυνέπεια από το ΥΠΑΑΤ και άδικη κατανομή των ποσών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή:

«Ο Ενιαίος σύλλογος αγροτών Νάουσας καταγγέλει τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για ασυνέπεια και μαγείρεμα στα de minimis για τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2022.

Στις 20 Ιανουαρίου κλιμάκιο υπουργών συνεδρίασε στο ΥΠΑΑΤ και στο τέλος της συνεδρίασης βγήκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Θα χορηγηθεί de minimis στα ροδάκινα νεκταρίνια και βιομηχανικά ροδάκινα καθώς επίσης και στα βερίκοκα.

Τα ποσά θα ήταν 135€/στρέμμα στις ζημιές έως 40% και 150€/στρέμμα στις ζημιές έως 50 και 60%.

Χθες λοιπόν 7 Μαρτίου ο Υπουργός βγήκε με άλλο δελτίο τύπου.

Όλες οι ποικιλίες της λίστας θα αποζημιωθούν με 80€/στρέμμα.

Οι παραγωγοί, με εξαίρεση τους συνεταιρισμένους αγρότες, θα αποζημιωθούν για την ενεργειακή κρίση με 70€/στρέμμα για το σύνολο των ροδακίνων νεκταρινιών, βιομηχανικών ροδακίνων και βερίκοκων που καλλιεργούν.

Αφού λοιπόν θέλει ο Υπουργός να δώσει και στους υπόλοιπους παραγωγούς τα 72,4€ που πήραν οι συνεταιρισμένοι αγρότες από το ταμείο κρίσεων της ΕΕ για το σύνολο των στρεμμάτων που καλλιεργούσαν ροδάκινα, νεκταρίνια, βιομηχανικά ροδάκινα βερίκοκα, αχλάδια, ακτινίδια, κεράσια, μήλα, ακτινίδια λωτούς, δαμάσκηνα και γενικά ότι είχαν δηλωμένο στην δήλωση καλλιέργειας, ας το κάνει και τώρα δηλαδή να δώσει σε όλους αυτούς τους παραγωγούς αυτά που δικαιούνται βάσει της δήλωσης καλλιέργειας.

Το ξέρουν καλά το παιχνίδι του διαίρει και βασίλευε,όμως αυτό δεν θα περάσει.

Δικαιοσύνη θέλετε;

Ορίστε λοιπόν, αποζημιώστε όλους τους παραγωγούς με 72,4€/στρέμμα για το σύνολο των καλλιεργειών τους αν θέλετε να είστε δίκαιοι όπως λέτε.

Αν δεν το κάνετε,τότε έχετε λειτουργήσει εκδικητικά απέναντι στους συνεταιρισμένους αγρότες, εξαργυρώνοντας τις υποσχέσεις που έδιναν από το καλοκαίρι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί πολιτευτές.

Δεν έχει καμμία σχέση το de minimis που είναι εθνική χρηματοδότηση με το ταμείο κρίσεων της ΕΕ που είναι κοινοτικά χρήματα.

Καλούμε την ΕθΕΑΣ και την κοινοπραξία συνεταιρισμών ομάδων παραγωγών Ημαθίας να πάρουν θέση και να καταγγείλουν όλους αυτούς που μεθόδευσαν αυτό το de minimis έκτρωμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News