Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η ημερίδα για τις Πρώτες Βοήθειες (ΦΩΤΟ)


Με σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η ημερίδα με θέμα: « Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Σκύδρας μέσω του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) Έδεσσας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους. Υπογράμμισε τη σημασία αυτών των ημερίδων για την ενημέρωση κι εκπαίδευση των πολιτών γιατί οι γνώσεις που αποκτώνται για την παροχή των πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι καθοριστικές για τη ζωή όλων μας.

Η Δήμαρχος επανέλαβε την πρόταση της για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των Πρώτων Βοηθειών σ΄ όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει και θα εντείνει στο μέτρο του δυνατού τις δράσεις πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Κλείνοντας ευχαρίστησε την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ευφροσύνη Κρητίδου, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και βεβαίως τους εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτές – διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Πέτρος Στανίσης και Βασίλης Μπακάλης παρουσίασαν με θεωρία και πρακτική τις παρακάτω θεματικές ενότητες της ημερίδας:

- Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ΚΑΡ.Π.Α. (θα γίνει επίδειξη με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή)

- Πνιγμονή

- Λιποθυμικά επεισόδια και επιληπτικές κρίσεις

- Τραυματισμοί

- Εγκαύματα

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις και συμβουλές από τους εκπαιδευτές με βάση τις διευκρινήσεις που ζήτησαν και τα ερωτήματα που έθεσαν οι παριστάμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News