Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Προβληματισμός στην ΝΔ για τη συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια - Ανοιχτά όλα τα σενάρια


Όλο και περισσότερα στελέχη της ΝΔ όχι απλά λαμβάνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, αλλά υπονοούν και αστοχίες εκ μέρους του.

Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι κατά τη θητεία του Κώστα Καραμανλή υπήρξε όχι μόνο υποστελέχωση του ΟΣΕ αλλά κυρίως καθυστερήσεις στην υλοποίηση της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης.

Παράγοντες που “ενδεχομένως θα είχαν αποτρέψει – ακόμα και με το ανθρώπινο λάθος – την τραγωδία αυτή”, εκτίμησε χαρακτηριστικά ο Kυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου . “Έχουν μία αντανάκλαση ευθύνης, χωρίς αμφιβολία, στη δική μας Κυβέρνηση, στις διοικήσεις, στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, δεν το κρύψαμε” πρόσθεσε με έμφαση.

Καθυστέρηση 18 μηνών αναγνώρισε ο νέος υπουργός

Αλλά και ο διάδοχος του στο υπουργείο Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ευθέως αναγνώρισε ότι… “ναι, υπήρε καθυστέρηση και από την παρούσα κυβέρνηση για ένα διάστημα 18 μηνών” στην υλοποίηση της σύμβασης. “Άσχετα με το ανθρώπινο λάθος εάν είχαμε ένα πλήρες σύστημα, καθολικό, τηλεδιοίκησης στην χώρα κατά πάσα βεβαιότητα το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί” εκτίμησε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε»

Αιχμηρός και ο πρώην υπουργός Μεταφορών στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι “δυστυχώς δεν έγιναν και το λέω με την ίδια ειλικρίνεια έτσι, δεν έγιναν αυτά που θα έπρεπε και έχουμε φτάσει να συζητάμε όλα αυτά”.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα τα σενάρια για το μέλλον του κ. Καραμανλή είναι ανοιχτά. Παρ’ ότι η απουσία και δεύτερου Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της Βορείου Ελλάδας προβληματίζει και θεωρείται κίνηση υψηλού ρίσκου, το κομματικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φέρεται να έχει “κυκλώσει” οριστικά το όνομα του Σερραίου βουλευτή στη λίστα των ονομάτων που θα ανακοινωθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Να υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις»

Ήδη, μεταξύ βουλευτών και στελεχών της ΝΔ υπάρχουν φωνές που εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών πρέπει και ο ίδιος να διευκολύνει το κόμμα του.

Μέσα στο σημερινό περιβάλλον, και με την αντιπολίτευση να “σεντράρει” σταθερά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, θέτοντας θέμα μη συμμετοχής του κ. Καραμανλή στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια, στελέχη στη ΝΔ έχουν έντονο προβληματισμό. Ανοιχτά πλέον, κάποιοι εκτιμούν ότι η κάθοδος του Σερραίου πολιτικού στις εκλογές μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κόμμα του.

“Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης τον τιμά, αντίστοιχη στάση δεν είδαμε σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως εδώ πρέπει να υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις” δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της ΝΔ.

Δηλώσεις Ρουσόπουλου για υποψηφιότητα Καραμανλή

“Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο” δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος.

“Δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω” πρόσθεσε με έμφαση.

Αποστάσεις από τον πρώην Πρωθυπουργό

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι όσα είπε ο πρώην στενός του συνεργάτη για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς και δεν ήταν σε γνώση του. 

Άμεση ήταν αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ρουσόπουλου. “Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό” απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News