Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Συναντήσεις του Δ. Σταμενίτη για τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο ζήτημα των διακατεχόμενων


Τις λεπτομέρειες των νομοθετικών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών που ψήφισε η Βουλή και δίνουν λύση στο θέμα των διακατεχομένων αστικών ακινήτων συζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με πολίτες των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να το ξεπεράσουν.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής συναντήθηκε με πολίτες των περιοχών «ΚΑΨΑΛΗ» και «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» Γιαννιτσών καθώς επίσης και «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», «ΝΤΕΡΕ» και «ΚΑΡΑΜΑΝ» Έδεσσας.

Τους ενημέρωσε:


1. Για τη δυνατότητα εξαγοράς των ακινήτων με έκπτωση 80%, στις περιπτώσεις που αφορούν μαζικές εγκαταστάσεις πληθυσμών μετά από υπόδειξη των κρατικών αρχών. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ύστερα από πρόταση του Βουλευτή κ. Σταμενίτη (αφορά τις περιοχές ΚΑΨΑΛΗ, ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, ΑΓΟΙΥ ΜΑΡΚΟΥ και ΝΤΕΡΕ).

2. Για τη δυνατότητα απόκτησης τίτλων κυριότητας, χωρίς τίμημα εξαγοράς, στα ανταλλάξιμα ακίνητα (αφορά την περιοχή ΚΑΡΑΜΑΝ).


Ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών θητειών του βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων πολιτών σε Γιαννιτσά και Έδεσσα για την κατάρτιση προτάσεων και την προώθηση του ζητήματος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη. Με τις ρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, δίνεται λύση και ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπώρησε για δεκαετίες εκατοντάδες πολίτες του Νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News