Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Έδεσσα: Η ακολουθία των Β' Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Στο κήρυγμά του σχολίασε τον στίχο «Χαῖρε, τὸ Φῶς ἀῤῥήτως γεννήσασα» τονίζοντας ότι πολλές φορές συναντάται στους Χαιρετισμούς η λέξη φως, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού και εννοεί την θεία φύση Του. Αυτό το Φως γέννησε η Παναγία και αυτό το Φως πρέπει να έρθει μέσα μας, στον καθένα από εμάς, προέτρεψε, χρησιμοποιώντας και ένα παράδειγμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου για έναν μοναχό είδε τον εαυτό του μέσα σε υπερκόσμιο φως.

Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και η Αντιδήμαρχος Εδέσσης κ. Μ. Κατσάρα-Βλάχου. 




 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News