Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Επικοινωνία Δ. Σταμενίτη με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για προτάσεις έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας


Με τον Διοικητή της 3 ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη επικοινώνησε σήμερα, 08 Μαρτίου 2023, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να ενημερωθεί για τις προς ένταξη προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν έργα για τις Νοσοκομειακές Μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στις υποδομές υγείας της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η 3 η ΥΠΕ έχει καταρτίσει κατάλογο προτάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών των Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών και Έδεσσας συνολικού προϋπολογισμού και για τις δύο 5.934.000 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει:

1. Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών: α. Επέκταση της Μ.Ε.Θ. (από 6κλινη σε 12κλινη) στο χώρο της υφιστάμενης Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας σε έκταση περίπου 500 m2, προϋπολογισμού 1.488.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση Χειρουργείων, η οποία θα αφορά σε πέντε (5) άσηπτες χειρουργικές αίθουσες και μία (1) σηπτική με τους βοηθητικούς χώρους αυτών και ανακαίνιση του χώρου του Μαιευτηρίου συνολικής έκτασης 1.400τ.μ., προϋπολογισμού 1.736.000 εκ. ευρώ.

2. Για το Νοσοκομείο της Έδεσσας: α. Κατασκευή 6 κλινών ΜΕΘ (Οικοδομικά, Η/Μ, Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός), προϋπολογισμού 1.180.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση χειρουργείων 1 ου και 2 ου ορόφου, προϋπολογισμού 1.080.000 εκ. ευρώ. γ. 100 ηλεκτροκίνητες κλίνες, προϋπολογισμού 450.000 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η δυνατότητα που μας παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις σε υποδομές και αναβάθμιση των υποδομών υγείας είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Στη συνομιλία του με τον κ. Μπογιατζίδη τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου και ο ίδιος να υποστηρίξει τις προτάσεις της 3 ης ΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News