Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε την επέτειο της 25η Μαρτίου - Δήλωση της Δημάρχου Κ. Ιγνατιάδου (ΦΩΤΟ)


Την επέτειο της 25ης Μαρτίου γιόρτασε με τις δέουσες τιμές κι αξίες ο Δήμος Σκύδρας, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, έχοντας ως επίκεντρο των εκδηλώσεων την πόλη της Σκύδρας.

Στον Ιερό Ναό του Πρωτομάστορα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία από τους ιερείς μας: Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Κορέστη και πατέρα Ευστράτιο Ιμβριώτη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας παρουσίασε κι ανέλυσε ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Βασίλειος Βλάχος.

Λίγο μετά τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Αντισυνταγματάρχη της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Εμμανουήλ Κλωθάκη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτριο Δούμο, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Αντιπύραρχο Ιωάννη Σολομωνίδη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Πέλλας Νικόλαο Τσανακτσίδη Συνταγματάρχη ε.α., τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη και τους εκπροσώπους των Σχολείων, Συλλόγων και Σωματείων.

Ακολούθησε η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Με την κεντρική παρέλαση που σκόρπισε ενθουσιασμό και περηφάνια κορυφώθηκαν κι ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις.

Γιορτινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σ΄όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Στην Καλή – έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας - τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Πολίτης, στεφάνι κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Θεμιστοκλή Κρητίδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Μαρτζίκο, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας παρουσίασε κι ανέλυσε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Καλής Αλεξάνδρα Κατσούδα.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε τα εξής:

«Λαμπρή ημέρα η σημερινή. Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό: για την Ορθοδοξία, για την Πατρίδα μας.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου φέρνει το μήνυμα της απελευθέρωσης και της λύτρωσης της δέσμιας κι αμαρτωλής ψυχής.

Η ηρωική επέτειος του 1821 φέρνει το μήνυμα της εθνικής παλιγγενεσίας, της απελευθέρωσης και της αισιοδοξίας. Σήμερα καλούμαστε να επικαλεστούμε και να υμνήσουμε τη Θεία Πρόνοια.

Σήμερα καλούμαστε να τιμήσουμε και να δοξάσουμε τους ηρωικούς μας προγόνους που χάρη στην πίστη, στον αγώνα και στη θυσία τους απολαμβάνουμε όλοι μας τους καρπούς της ελευθερίας και της προόδου.

Σήμερα ανταποκριθήκαμε στο ιερό και πατριωτικό μας καθήκον.

Σήμερα ωστόσο καλούμαστε ταυτόχρονα να δεσμευτούμε και να στείλουμε ένα επίσης διπλό μήνυμα:

Ένα μήνυμα – το πρώτο – προς το εξωτερικό της χώρας: ότι ταγμένοι κι αφοσιωμένοι στα εθνικά μας ιδανικά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν΄αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να θίξει τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία μας. Κι ότι στο παγκόσμιο περιβάλλον παραμένουμε ως ένα κράτος κι έθνος που αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας κι αλληλεγγύης σύμφωνα με τις οικουμενικές αξίες και το διεθνές δίκαιο.

Ένα μήνυμα – το δεύτερο - κι εξίσου σημαντικό προς το εσωτερικό της χώρας: ότι όλοι μαζί ενωμένοι θ΄αναλάβουμε πρωτοβουλίες κι άμεσα θα υλοποιήσουμε πράξεις ώστε ν΄αφήσουμε πίσω μας τις παθογένειες, τη διχόνοια, τη μετάθεση ευθυνών και υποχρεώσεων, τις αλληλοκατηγορίες, τους ψευτοηρωισμούς και την εύκολη κριτική χωρίς αυτοκριτική, ώστε να κάνουμε την πατρίδα μας καλύτερη, δικαιότερη κι αποτελεσματική.

Να στηριχθούμε στις αγνές παρακαταθήκες του λαού μας, να ενώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και να υπερβούμε και να εξαλείψουμε τις αδυναμίες και τις αστοχίες μας.

Όλα αυτά οφείλουμε να τα πράξουμε για τους προγόνους μας, τα οφείλουμε στις τωρινές κι επόμενες γενιές, τα οφείλουμε στις αθώες ψυχές του δυστυχήματος των Τεμπών, τα οφείλουμε για την επιβίωση, την ανάταση και την ανάταξη του έθνους μας.

Κλείνοντας, ευχαριστώ θερμά όλους όσοι τίμησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας: την Εκκλησία μας, τον Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τους Συλλόγους και τα Σωματεία μας, την ελπιδοφόρα νεολαία μας που χειροκροτήσαμε στην παρέλαση, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, τους συνεργάτες μου, τους συντελεστές των εκδηλώσεων, όλους τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στους εορτάζοντες και σε κάθε συμπολίτη και συνάνθρωπό μας τα ομορφότερα και τα καλύτερα στη ζωή τους, με πρώτο την υγεία.

Χρόνια καλά κι ευλογημένα!».





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News