Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Market Pass: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμών


Την Τετάρτη (22.02.2023) θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε για το Market Pass πως «την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα».

Υπενθυμίζεται πως το Market Pass είναι η ενίσχυση με ποσοστό 10% επί των αγορών νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Η ενίσχυση καλύπτει το 85% των νοικοκυριών. Θα κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Πρώτα, θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα ποσά

- Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα

- Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ

- Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ

- Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ

- Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ

- Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Το Market Pass θα δοθεί είτε με την μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν στο ακέραιο το 100% του ποσού. Αντίθετα οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την επιδότηση με μείωση 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News