Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Καϊλή στην αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι


Η εσαγγελία του Βελγίου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να σχολιάζει πως «όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή».

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, σε ερώτηση για το αν η απόφαση για τον Τζόρτζι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την κ. Καϊλή ή όχι, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε: «δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωώτητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».

Η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης προκάλεσε έκπληξη τουλάχιστον στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ. Κατά τη δημοσιογράφο υπήρξαν πολλά ερωτηματικά διότι από τη μία είναι ο Παντσέρι ο οποίος έχει μετανοήσει άρα εφόσον αποδειχθούν ότι όσα λέει είναι αληθινά θα πέσει στα μαλακά κι από την άλλη είναι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ,το δεξί του χέρι, που βγαίνει με βραχιολάκι και τρίτον η Εύα Καϊλή η οποία παραμένει προφυλακισμένη έχει ασκήσει έφεση και περιμένει να εξεταστεί.

«Αναμενόμενη» η αποφυλάκιση Τζόρτζι λένε νομικοί κύκλοι

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Τζόρτζι πάντως στους κατέχοντες τα νομικά δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς νομικοί κύκλοι, μιλώντας στο iefimerida.gr, τη χαρακτήριζαν «αναμενόμενη», με βάση το βελγικό δικαιικό σύστημα, δεδομένου ότι έχει δηλώσει ενοχή για συγκεκριμένα αδικήματα. «Όποιος δηλώνει ένοχος, αποφυλακίζεται», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες το παράδειγμα του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τις Αρχές του Βελγίου.

Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή αρνείται τις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που άλλαξε τον προηγούμενο δικηγόρο της ήταν αυτός, καθώς της ζητούσε να δηλώσει ενοχή και να συνεργαστεί με τις Αρχές για να αποφυλακιστεί.

Παντσέρι και Τζόρτζι βρίσκονταν στο ίδιο κελί

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του χθες το μεσημέρι, μετά από περίπου μία ώρα. Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη πως Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κράτησή τους, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι βελγικές Αρχές για τη μη αποφυλάκιση της Καϊλή είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν το story. Στο πλαίσιο αυτό, προκάλεσε αίσθηση η πληροφορία για συνύπαρξη των Τζόρτζι και Παντσέρι.

Η απόφαση της βελγικής εισαγγελίας για την αποφυλάκιση Τζόρτζι

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F.G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F.G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του Τμήματος Κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτία Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News