Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μοναστήρι Αρχαγγέλου: «Αγάλματα, εικόνες, χρυσός θα φυγαδευτούν νύχτα» - Ο Δ. Τζαμτζής θέτει προ των ευθυνών τους Κυβέρνηση και Εκκλησία


Η καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, σε επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και σε Υπουργούς της Κυβέρνησης, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στην... θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Αστυνομικοί και οι "υπεύθυνοι" των ανασκαφών όταν επισκέφτηκε το Μοναστήρι, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα τα οποία εδώ και καιρό απασχολούν την κοινή γνώμη. Κορυφαίο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί: Τι ακριβώς ανασκαφές γίνονται στο χώρο της Μονής και πως διασφαλίζεται η ασφάλεια και η νομιμότητα της διαδικασίας;

Επίσης, ο κ. Τζαμτζής μετέφερε μέσω της επιστολής του και τα όσα εικάζουν πολλοί συμπολίτες μας, τα οποία δυστυχώς ενισχύονται από τη συμπεριφορά των "υπεύθυνων" των ανασκαφών: "Ότι βρεθεί, αν βρεθεί, αγάλματα, εικόνες, χρυσός κτλ, θα φυγαδευτούν νύχτα, προς όφελος ποιων;". 




 

1 σχόλιο:

  1. Εμείς σας παρακαλαμε τόσο καιρό να μας βοηθήσει κάποιος από εσάς αλλά λέτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα επειδή έχουν άδεια από τρείς εισαγγελείς ! Η συμπεριφορά τους από την αρχή ήταν έτσι. Δεν σέβονται ούτε τον χώρο αλλά έχουν και περίσσια αυθάδεια. Ούτε χουντα να είχαμε κΚυριεΤζαμτση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News