Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πολιτών για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη νεροποντή


Στην άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη νεροποντή της 23ης Ιανουαρίου 2023, θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας.

Για τον σκοπό αυτό, συγκροτήθηκαν κλιμάκια υπαλλήλων τα οποία είναι επιφορτισμένα με το έργο αυτό.

Στα πλαίσια εφαρμογής του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ "ΔΑΡΔΑΝΟΣ", ανακοινώνονται τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που οι ιδιοκτησίες έχουν πληγεί και χρειάζονται άμεση προσωρινή διαμονή ή για άμεση συνδρομή συνεργείων του Δήμου για την άρση εμποδίων πρόσβασης στις ιδιοκτησίες τους.

Σχετικά με αιτήματα οικονομικών αποζημιώσεων που αφορούν οικοσκευές θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες εντός της ημέρας.

Για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες, αρμόδιο όργανο αρωγής είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα ανακοινώσει άμεσα τις διαδικασίες αποζημιώσεων.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Αλμωπίας είναι: 2384350211 & 2384350212

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Βάσει της αριθμ. ΚΥΑ 33862/2019 ( ΦΕΚ 1699 Β/16-5-2019), σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και ειδικότερα της νεροποντής της 23ης Ιανουαρίου 2023,ανακοινώνεται ότι δύνανται οι πολίτες, των οποίων η οικοσκευή ή η κατοικία υπέστησαν ζημίες να υποβάλλουν σχετική αίτηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, στο πρωτόκολλο του Δήμου Αλμωπίας.

Το είδος της αιτούμενης οικονομικής ενίσχυσης αφορά:

- Οικονομική ενίσχυση, για πληγείσα κύρια κατοικία.

- Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση, διότι η πληγείσα οικογένεια είναι πολύτεκνη.

- Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση διότι η πληγείσα οικογένεια αποτελείται από άτομο/α με αναπηρία.

- Οικονομική  ενίσχυση κατά νοικοκυριό που έχει πληγεί, για απλές επισκευαστικές εργασίες ή/και αντικατάσταση οικοσκευής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση (υπάρχει στο πρωτόκολλο του Δήμου Αλμωπίας σε έντυπη μορφή)

2. Ε1 τελευταίου οικονομικού έτους

3. Ε9

4. Σε περίπτωση ύπαρξης συνιδιοκτήτη απαιτείται υπεύθυνη δήλωση αυτού. (υπάρχει στο πρωτόκολλο του Δήμου Αλμωπίας σε έντυπη μορφή ή αποστολή με ψηφιακή μορφή μέσω gov.gr)

Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.

Προτρέπουμε τους πληγέντες συνδημότες μας για την όσο το δυνατό ταχύτερη υποβολή του αιτήματός τους.

Από το Δήμο Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News