Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ετοιμοπόλεμη η κυβέρνηση απέναντι σε πρόταση μομφής - Η στρατηγική αντεπίθεση 5 σημείων του Μαξίμου


«Καλοδεχούμενη» τυχόν κατάθεση πρότασης μομφής διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πιθανολογείται ότι σήμερα, στην παρέμβαση του στη Βουλή, ίσως χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο που του δίνει ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, είτε κατά του Προέδρου του Κώστα Τασούλα, είτε κατά της κυβέρνησης.

Σε μια στρατηγική αντεπίθεση “πέντε σημείων” εστιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, όπου χθες, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, υπήρξε μπαράζ συσκέψεων για το θέμα.

Στην προοπτική πρότασης μομφής διαμηνύει ότι:

α) Θα αναδειχθεί καταρχήν, ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή απέδωσαν τις πολιτικές ευθύνες, προώθησαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ κ.α. αρχών, και συνέδραμαν στο έργο της Δικαιοσύνης. Και δεύτερον, ότι ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανείς άλλος στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν για τις επισυνδέσεις και το περιεχόμενο τους.

β) Θα αποδειχθεί με στοιχεία η προνομιακή σχέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

γ) Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για τις βαλίτσες με χρήματα στα ταμεία του κόμματος, σύμφωνα την ένορκη καταγγελία της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, για να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

δ) Στη «μάχη της Βουλής» σύσσωμη η κυβερνητική παράταξη θα αναδείξει το έργο της Ν.Δ., προβαίνοντας σε σύγκριση με το αντίστοιχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς, και μεταξύ αυτών και στον τομέα του κράτους δικαίου.

ε) Θα δώσει την ευκαιρία να αποδειχθεί πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Γιάννης Οικονόμου: «Ας τολμήσει πρόταση μομφής»

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα χθες βράδυ, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν” δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο φάκελος Ράμμου και τα ονόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΔΑΕ στην έκθεση της – την οποία ο κ. Ράμμος πρώτα ενεχείρισε στον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια απέστειλε στον Πρωθυπουργό, στους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον υπουργό Δικαιοσύνης – δεν αναφέρει τα ονόματα όσων βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ αλλά τα φωτογραφίζει με τις ιδιότητες τους και τις χρονικές περιόδους που τις κατείχαν.

Ωστόσο, σήμερα στην παρέμβαση του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει ονομαστικές αναφορές, όπως έχουν διαμηνύσει συνεργάτες του, ενώ και χθες κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο τους «σκιαγράφησε».

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα ονόματα που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα Documento ή και άλλα. Η εφημερίδα ότι η ΕΥΠ είχε προβεί σε παρακολουθήσεις του πρώην υπουργό Ενέργειας και νυν Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση, δύο στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και τον αντιναύαρχου εν αποστρατεία Αλέξανδρου Διακόπουλου, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Κυβέρνηση: «Προνομιακή σχέση Τσίπρα – Ράμμου»

«Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης», δήλωσε χθες με έμφαση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ανοιχτά κατήγγειλε… προνομιακή σχέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, εστιάζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, στο γεγονός ότι ο κ. Ράμμος πρώτα ενεχείρισε τον φάκελο στον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχει τον απέστειλε στον Πρωθυπουργό και στους άλλους παραλήπτες.

Παράλληλα αφήνει αιχμές για συχνές επικοινωνίες με στελέχη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καταλογίζει στον κ. Ράμμο ότι… «προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα

Εφόσον γίνει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής η συζήτηση και ψηφοφορία θα γίνει μέσα σε μία ημέρα. Αν γίνει κατά της κυβέρνησης τότε η διαδικασία είναι τριήμερη.

Ενδεικτικό της ετοιμότητας που επικρατεί στο Μέγαρο Μάξιμο για παν ενδεχόμενο, είναι ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει από σήμερα διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, η οποία τελικά, όπως αποτυπώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση, θα είναι μονοήμερη. 

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News